Χαλασμένο τηλέφωνο για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Χαλασμένο τηλέφωνο για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Φιλοσοφικό Κέντρο της πόλης και για ακόμα μια φορά η κατάσταση θύμιζε “χαλασμένο τηλέφωνο”, αφού οι δημοσιογράφοι που την καλύπταμε μέσω τηλεδιάσκεψης προσπαθούσαμε να ακούσουμε τι λεγόταν, αλλά δυστυχώς αυτό στάθηκε ανέφικτο.


Τον μόνο που ακούσαμε ήταν ο τέως δήμαρχος Μεσσήνης, που επίσης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το όλο πρόβλημα έχει αναφερθεί και στο παρελθόν, ενώ το έχει επισημάνει και ο Γιώργος Τσώνης, αλλά, από ό,τι φάνηκε, λύση δε βρέθηκε. Η μοναδική βελτίωση που παρατηρήσαμε ήταν στο οπτικό κομμάτι, καθώς τοποθετήθηκαν κάμερες και πλέον η εικόνα είναι σε ανεκτά επίπεδα, αν και δύσκολα μπορούσαμε να διακρίνουμε ποιος έπαιρνε το λόγο.

Στο ρεπορτάζ που είναι ελλιπέστατο, χωρίς δική μας ευθύνη, θα προσπαθήσουμε να γράψουμε τι ειπώθηκε, ενώ ξεκαθαρίζουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά κενά κατά τα οποία σημειώθηκε ένταση, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αντιληφθούμε τι λεγόταν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το δήμαρχο Μεσσήνης να φέρνει ψήφισμα στο Σώμα σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών, με τον αντιδήμαρχο Τάσο Παπαγεωργίου να διαφωνεί με μέρος του και, μάλιστα, πρότεινε δικό του, το οποίο το Σώμα καταψήφισε. Στο μεταξύ για μισή περίπου ώρα έγινε συζήτηση και υπήρξαν διαφωνίες για το ποιοι είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες και τι πρέπει να γίνει με αυτούς 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Μεσσήνης ενημέρωσε το Συμβούλιο για έργα που είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσουν, αλλά δεν καταφέραμε να ακούσουμε ποια ανέφερε.

Το λόγο πήρε κατόπιν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, που αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι “καλός είναι ο τουρισμός αλλά πρέπει να υπάρχει στήριξη στον πρωτογενή τομέα”.

Ακολούθως σημειώθηκε ένταση στην αίθουσα, όταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης μίλησε για παρατυπίες στο Συμβούλιο και γενικότερα στο Δήμο, με τον πρόεδρο του Σώματος να υπεραμύνεται των καταγγελιών, ενώ ο δήμαρχος Μεσσήνης απάντησε λέγοντας για την υπεξαίρεση ύψους 100.000 ευρώ στην ΚΕΑΔΗΜ. Όπως είπε, η υπόθεση πλέον έχει φτάσει στην Οικονομική Αστυνομία και θα υπάρξουν εξελίξεις.

Στο μεταξύ, έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις και από άλλους συμβούλους που δεν ήταν εφικτό να ακούσουμε, ενώ το λόγο πήρε ο Γιώργος Τσώνης.

Ο τέως δήμαρχος για ακόμα μια φορά εξαπέλυσε επίθεση στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον Γιώργο Αθανασόπουλο.

Όπως είπε, αισθάνθηκε πικρία που δεν μπόρεσε να συμμετάσχει κανονικά στη συνεδρίαση, ενώ ανέφερε ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης απαξιοί να απαντήσει σε ερωτήσεις. Επίσης, ότι το προεδρείο εκτελεί τις εντολές του, ενώ σχολίασε πως ο κ. Αθανασόπουλος θεωρεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του ανήκει.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο δήμαρχος τον κατηγορεί ότι χαίρεται για το κακό της πόλης, αλλά ο κόσμος γνωρίζει ποιος έχει προσφέρει στην πόλη, ενώ πρόσθεσε ότι τα έργα που ανακοινώνει ο κ. Αθανασόπουλος είναι έργα Τσώνη και δεν έχει φέρει κάποιο νέο στο Δήμο.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε την αγανάκτησή του γιατί ενώ η αντιπολίτευση ζητά εδώ και 1,5 χρόνο να έρθει στο Συμβούλιο θέμα για τα αγροτικά, δεν το κάνει.

Ακόμα, κατηγόρησε τον Γιώργο Αθανασόπουλο ότι έργα που ανακοίνωσε πρόσφατα είναι δικά του και ξέχασε να αναφερθεί στο όνομά του, κάτι που όμως έκανε ο Παναγιώτης Νίκας.

Κλείνοντας ο κ. Τσώνης ξεκαθάρισε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του θα βρουν τρόπο να ενημερώσουν τον κόσμο μέχρι την τελευταία λέξη που αφορά στο Δήμο.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι πολλά από αυτά που είπε ο κ. Τσώνης δεν αξίζουν ούτε καν να τα σχολιάσει, για να προσθέσει ότι δεν αποφεύγει να απαντήσει, ενώ για κάποια έργα είπε ότι αν τα συνέχιζε όπως τα είχε σχεδιάσει η προηγούμενη αρχή, θα γελούσε ο κόσμος.

Υπήρξε συνέχεια από δημοτικούς συμβούλους που δυστυχώς δεν είμαστε σε θέση να καταγράψουμε, ενώ έπειτα από δύο ώρες και δέκα λεπτά το Σώμα ξεκίνησε να συζητά τα 6 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Υ.Γ.: Επειδή στο Δήμο μπορεί να θεωρούν ότι είμαστε υπερβολικοί στις περιγραφές για τον ήχο, τους προτρέπουμε να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Τετάρτης που γνωρίζουμε ότι έχει αποθηκευτεί. Δεν είναι δύσκολο να βελτιωθεί η κατάσταση και ελπίζουμε στην επόμενη συνεδρίαση αυτό να έχει συμβεί.