Δήμος Καλαμάτας: Αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Δήμος Καλαμάτας: Αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Αποκριάτικες δράσεις στην πόλη και τις Κοινότητες, για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, 26 και 27 Φεβρουαρίου, από το Δήμο Καλαμάτας και τη “Φάρις”.

Το περασμένο Σάββατο, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, ο μάγος SANKARA παρουσίασε ένα καταπληκτικό θέαμα με μικρούς αλλά και μεγάλους να απολαμβάνουν και αρκετές φορές να συμμετέχουν σε φαντασμαγορικά «μαγικά».

Την Κυριακή, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, στο χώρο των Βιολογικών Προϊόντων, τη σκυτάλη πήραν το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας με την κατασκευή χαρταετού και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τοπικό Τμήμα Καλαμάτας) με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του προέδρου της “Φάρις” Παντελή Δρούγα και της προέδρου της Καρναβαλικής Επιτροπής, Κέλλυς Φερέτου, μικρά αγόρια και κορίτσια ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές τους διασκέδασαν, έπαιξαν και κατασκεύασαν το χαρταετό τους για την Καθαρά Δευτέρα.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις αποκριάτικες δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, διασκεδάζοντας σε αποκριάτικους ρυθμούς. Επίσης, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στις Κοινότητες με λιώσιμο παστού και παραδοσιακά εδέσματα.