Δήμος Τριφυλίας: Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Δήμος Τριφυλίας: Έκκληση για ανθρωπιστική  βοήθεια στην Ουκρανία

Το Τμήμα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής  Προστασίας Δήμου Τριφυλίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, κατόπιν συνεννόησης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία.

Σε δελτίο Τύπου δε, ανακοινώνεται η συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού ως εξής: Αντιπυρετικά, φυσιολογικοί οροί, κολλύρια, γάζες αποστειρωμένες, σπρέι επούλωσης τραυμάτων, αλοιφές για εγκαύματα, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, σύριγγες όλων των μεγεθών, αιμοστατικά, στολές προστασίας ολόσωμες για την Covid-19, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, θερμόμετρα, κουτιά Πρώτων Βοηθειών.

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης: Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων κα Κατερίνα Γαλανοπούλου, Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών κ. Σωτήριος Παναγιωτόπουλος, Δημοτικό Κατάστημα Κυπαρισσίας κ. Ιωάννης Χρονόπουλος, Δημοτικό Κατάστημα Κοπανακίου κα Μαρία Κούμπλα. Δευτέρα έως Παρασκευή, 7.30 – 14.30.

Τηλ. επικοινωνίας: 2761360040, 2761360023.

«Ο ξεριζωμός δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και οι θάνατοι αμάχων μάς γεμίζουν με θλίψη και αποτροπιασμό. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Παρακαλούμε θερμά τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, αλλά και τα φαρμακεία και τις επιχειρήσεις του Δήμου μας, να στηρίξουν την προσπάθεια ανακούφισης του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού. Η αλληλεγγύη και η ενότητα είναι το πιο δυνατό όπλο», όπως τονίζεται.