«Διπλά» για ΑΟ Κυπαρισσίας, Πανθουριακό -Πρωταθλητής ο Αστέρας Αρφαρών

«Διπλά» για ΑΟ Κυπαρισσίας, Πανθουριακό -Πρωταθλητής ο Αστέρας Αρφαρών

«Διπλά» για τον ΑΟ Κυπαρισσίας (2-1 την ΑΕ Μάνης στο Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου) και τον Πανθουριακό (3-2 τον Τέλο Άγρα στους Γαργαλιάνους) στην πρεμιέρα των «play – offs» του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.

Μετά τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Θουρία 3-2      3

-. Κυπαρισσία 2-1 3

3. Τ.Άγρας 2-3    0

-. ΑΕ Μάνης 1-2  0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(Κυριακή 20 Μαρτίου)

Κυπαρισσία – Τ. Άγρας

Θουρία – ΑΕ Μάνης

________________

O AO KΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 2-1 ΤΗΝ ΑΕ ΜΑΝΗΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΠΟΥ
Σπουδαίο «διπλό» για τον ΑΟ Κυπαρισσίας, καθώς επικράτησε με 2-1 της ΑΕ Μάνης, την Κυριακή στο Δημοτικό Γήπεδο Κάμπου Αβίας, στην πρεμιέρα των «play – offs» για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Α΄ Τοπική κατηγορία.

Το εν λόγω ματς ήταν το τρίτο μεταξύ των 2 ομάδων την εφετινή σεζόν, καθώς προηγήθηκαν οι δύο συναντήσεις για το Κύπελλο Μεσσηνίας. Εκεί η κάθε ομάδα πήρε από μία νίκη, αλλά η ΑΕ Μάνης ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση.

Στον κυριακάτικο αγώνα  ο ΑΟ Κυπαρισσίας πήρε δίκαια τη νίκη και τοςυ 3 πολύτιμους βαθμούς, ξεκινώντας έτσι ιδανικά  αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα. Όλα κρίθηκαν στο α΄ ημίχρονο όπου σημειώθηκαν και τα 3 γκολ.

Ο ΑΟ Κυπαρισίας ξεκίνησε δυνατά το ματς και προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Τάκη Μαρκόπουλου (4΄ με κεφαλιά). Ο Άρης Μουστάκας (20΄ μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι – χέρι του Ίλιε Μιτρόφ σε σέντρα του Δημήτρη Παπαθεοδώρου), ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βασίλης Αθανασόπουλος (45΄με ωραίο πλασέ) πέτυχε το τελικό 1-2. Ο έμπειρος φορ έφτασε πλέον τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το ματς σφύριξε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, που είχε βοηθούς τον Χρήστο Γεωργαντά και τη Σταματία  Τσαούση.

ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Παναγιώτης Δρούγας, Ηλίας Λουκαρέας): Σταθάς, Χατζηπαναγιώτης, Περιβολάρης (40΄ λ. τρ. Φετάχου), Γιαννής, Κλουβάτος, Τζανετέας (79΄ Πουλάκος), Παπαθεοδώρου, Μουστάκας, Κουντάνης (59΄ Σπανός), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς.

ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Στεφανάκος, Διον. Γεωργιόπουλος, Καπλάνης, Μιτρόφ, Μπουτσικάκης, Μαρκόπουλος, Σκοτζάι, Κατσιώλης (44΄ λ. τρ. Σπυρόπουλος), Αθανασόπουλος (69΄ λ. τρ. Χότζα), Αντωνόπουλος, Κωνσταντόπουλος (69΄ Παναγόπουλος).

Μετά τη λήξη του ματς υπήρξε ένταση μεταξύ ποδοσφαιριστών των 2 ομάδων, αλλά με μεγάλη προσπάθεια των πιο ψύχραιμων και την παρέμβαση του παρατηρητή Λεωνίδα  Σπάλλα, η κατάσταση εκτονώθηκε.

_______________

Ο ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 3-2 ΤΟΝ ΤΕΛΟ ΑΓΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ
Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα «play – offs» του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής ο Πανθουριακός, καθώς  επιβλήθηκε με 3-2 του Τέλου Άγρα  Γαργαλιάνων την Κυριακή στο Δημοτικό Γήπεδο Γαργαλιάνων. Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των 400 και πλέον φιλάθλων που βρέθηκε στο γήπεδο μέχρι το «φινάλε».

Οι «ερυθρόλευκοι» των Γαργαλιάνων προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του νεαρού Βελλησάρη (5΄ με πλασέ, πήρε το ριμπάουντ έπειτα από κεφαλιά του Λυμπέρη Διονυσόπουλου στο δοκάρι).

Η ομάδα της Θουρίας αντέδρασε και προηγήθηκε  με 2-1 χάρις σε 2 γκολ του Δημήτρη Ζαραφέτα (19΄ και 25΄ με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα έπειτα από σέντρες των Σταύρου  Τσολάκου και Δημήτρη Κουρούπη).

Ο Δημήτρης Μπάρκας (54΄ με σουτ) ισοφάρισε σε 2-2. Όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο, αλλά ο Σταύρος Τσουλάκος (87΄ με πλασέ) διαμόρφωσε το τελικό 2-3 χαρίζοντας  μία σπουδαία νίκη στον Πανθουριακό.

Καλή ήταν η διαιτησία του Κώστα Ψηλοπαναγιώτη, που είχε βοηθούς τους Γιώργο Μπαρδή και Χάρη Τσοπανάκη.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΑΛΙΑΝΩΝ (Δημήτρης Λίτσας): Κυριακόπουλος, Λακριντής, Θ. Τσόπελας, Βελλησάρης, Γεωργόπουλος (70΄ λ. τρ. Γεωργακόπουλος), Ηλιόπουλος (46΄ Αναστασόπουλος), Μερκούρης, Χρόνης (46΄ Αν. Τσόπελας), Μπάρκας, Κων. Λυμπερόπουλος, Διονυσόπουλος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος, Θεόδωρος Σακκάς): Κόκκαλης, Σταματελόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μπαστακός, Βασιλόπουλος, Πέππας, Ζαραφέτας, Ζαχαρόπουλος, Τσουλάκος (87΄ Οδεμισιώτης), Σαραντόπουλος (92΄ Σπυρόπουλος), Κουρούπης (91΄ Αρβανίτης).

___________________

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-0 ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Νίκη τίτλου…
Με νίκη ολοκλήρωσε τους εντός έδρας αγώνες του στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας ο Αστέρας Αρφαρών, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 του Ηρακλή Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής.

Για την ομάδα των Αρφαρών ήταν η 11η σερί εντός έδρας νίκη (πέτυχε  το απόλυτο), κατακτώντας έτσι τον τίτλο. Παράλληλα, επιστρέφει έπειτα από 5 χρόνια στην Α΄ Τοπική.

Ο Αστέρας Αρφαρών προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Γιώργου Μπούρα (15΄ εκτέλεσε κόρνερ, ο πορτιέρο Παναγιώτης Αλάμαρας προσπάθησε ν’ αποκρούσει αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα).

Ο Δημήτρης Μουτσούλας (29΄ με κεφαλιά, αξιοποίησε ωραία εκτέλεση κόρνερ του Γιώργου Μπούρα).

Πέναλτι έχασε για τον Ηρακλή Καλαμάτας ο Σωτήρης Γκρίτζαλης στο 79΄, καθώς το σουτ το απέκρουσε ο Κλεομένης Σακκάς. Η εσχάτη των ποινών δόθηκε σ’ ανατροπή του Αλκίνοου Μιχαλόπουλου από τον Δημήτρη Μουτσούλα.

Καλή ήταν η διαιτησία του Νίκου Παπακωνσταντίνου, που είχε τους βοηθούς Χρήστο Γεωργαντά και τη Σταματία Τσαούση.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Δημήτρης Αναστασόπουλος): Κλ. Σακκάς, Σουλιμάς, Χριστόπουλος (85΄ Ματθαίος), Μουτσούλας, Παντσιώτης, Καράμπελας, Μπούρας, Παν. Καπόγλης (80΄ Ζερβάκος), Κων. Σακκάς (85΄ Μαρκόπουλος), Γιαννακόπουλος (80΄ Μπαράι), Φέστας (32΄ λ. τρ. Βανικιώτης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Άρης Γαλανόπουλος):Αλάμαρας, Τζ. Παπαδέας, Βαΐτσης (73΄ Μπρακούλιας), Μαγκλάρας (60 ΄Γ. Παπαδέας), Σεντεμέντες (65΄ λ. τρ. Σάμιος), Βλαχάκης, Μάρης, Μιχαλόπουλος, Γκρίτζαλης, Φίλαϊ, Γιακουμής.

  • Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Βασίλης Γεωργακίλας
  • Τον αγώνα παρακολούθησαν 150 και πλέον φίλαθλοι.

Άνοιξαν σαμπάνιες, σήκωσαν… Κύπελλο και προχώρησαν σε πομπή μέχρι την πλατεία…
Μετά τη λήξη του αγώνα το Διοικητικό Συμβούλιο, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Αρφαρών, έγιναν ένα «κουβάρι», πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας και την επάνοδο στην Α΄ Τοπική. Ανοίχτηκαν πολυάριθμες σαμπάνιες, στα δε αποδυτήρια στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι, ενώ υπήρχε  και ένα … Κύπελλο (από παλαιότερη επιτυχία του Αστέρα Αρφαρών). Βέβαια, έγινε και αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία των Αρφαρών, όπου τα κορναρίσματα έδιναν και έπαιρναν.

Μία γιορτινή ημέρα για τον Αστέρα Αρφαρών αλλά και για το χωριό των Αρφαρών, καθώς το Σάββατο 12 Μαρτίου ήταν η τοπική εορτή των Αγίων Θεοδώρων.

Την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας πανηγύρισε ο Αστέρας Αρφαρών μετά τη νίκη του με 2-0 στην έδρα του κόντρα στον Ηρακλή Καλαμάτας, για την 20ή αγωνιστική. Η ομάδα των Αρφαρών (επιστρέφει έπειτα από 5 χρόνια στην Α΄ Τοπική), έχει πλέον 9 βαθμούς διαφορά από τον ΠΑΣ Ράχης (5-1 τον Ολυμπιακό Καλαμάτας) και την ΑΕΚ Καλαμάτας (4-1 τον Ηρακλή Κυπαρισσίας), που συγκατοικούν στη 2η θέση. Αμφότερες δε οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την άνοδο στην Α΄ κατηγορία.

Ακόμη στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής, νίκες σημείωσαν η Θύελλα Χαρακοπιού (3-1 τον Πανιώνιο στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας») και ο Νέος Άρις (1-0 την Αναγέννηση Παραλίας).

Ισόπαλη 1-1 έληξε η συνάντηση ΑΕ Λογγάς – Δωριέα Δωρίου.

Στα 6 ματς της 20ής αγωνιστικής σημειώθηκαν 20 γκολ (εντυπωσιακός απολογισμός).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(20ή  αγωνιστική)

ΑΕ Λογγάς – Δώριο 1-1

ΠΑΣ Ράχης – Ολυμπιακός Καλ. 5-1

Νέος Άρις – Αναγέννηση Παρ. 1-0

ΑΕΚ Καλ. – Ηρακλής Κυπ. 4-1

Αρφαρά – Ηρακλής Καλ. 2-0

Πανιώνιος – Θύελλα Χαρ. 1-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 20 αγώνες)

1. Αρφαρά 49-12      50

2. ΠΑΣ Ράχης 48-20      41

-. ΑΕΚ Καλ. 41-22    41

4. Ηρακλής Καλ. 54-16 40

5. Θύελλα Χαρ. 31-21       32

6. Νέος Άρις 27-23         26

-. Δώριο 30-27       26

-.  ΑΕ Λογγάς 28-29        26

9. Ολυμπιακός Καλ. 21-46       21

10. Αναγέννηση Παρ. 22-45     13

11. Πανιώνιος 19-72        9

-. Ηρακλής Κυπ. 23-58    9

* Ο Ηρακλής Κυπαρισσίας έχει 1 μηδενισμό και μείον 1 βαθμό.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(19, 20 Μαρτίου)

Δώριο – Ολυμπιακός Καλ.

Αναγέννηση Παρ. – ΑΕ Λογγάς

Ηρακλής Κυπ. – ΠΑΣ Ράχης

Ηρακλής Καλ. – Νέος Άρις

Θύελλα Χαρ.- ΑΕΚ Καλ.

Πανιώνιος – Αρφαρά