Δύσκολο Σαββατοκύριακο με τρία σοβαρά συμβάντα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας

Δύσκολο Σαββατοκύριακο  με τρία σοβαρά συμβάντα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας

Τρεις δύσκολες περιπτώσεις κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας το Σαββατοκύριακο, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή μας δυσχέραιναν κατά πολύ το έργο των πυροσβεστών.

Πρώτο σοβαρό περιστατικό ήταν βόρεια του παλιού σκουπιδότοπου, όπου οικία σε δύσβατη περιοχή τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ εντός αυτής, αλλά και του οικοπέδου, βρίσκονταν πάρα πολλά άχρηστα αντικείμενα. Επίσης, σε γειτονικά οικόπεδα υπήρχαν ελαιόδεντρα και ξερά χόρτα.

Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να φθάσουν άμεσα, παρά το δύσβατο σημείο, και να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν αυτή ξεφύγει από την οικία, η οποία και καταστράφηκε.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, οπότε σε περιοχή που διαμένουν Ρομά στην Ασπροπουλιά ξέσπασε φωτιά, με τους ανέμους μέσα σε λίγα λεπτά να της δίνουν τεράστια έκταση. Το αποτέλεσμα ήταν να καούν 35 στρέμματα που περιείχαν ελαιόδεντρα, καλάμια και ξερά χόρτα.

Τέλος, η τρίτη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο Πεταλίδι και ειδικότερα βόρεια του νεκροταφείου, όπου έκαψε 2 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.
Π.Μπ.