Ευκλής: Διπλή δράση για το πρώτο τριήμερο του Απριλίου

Ευκλής: Διπλή δράση  για το πρώτο τριήμερο του Απριλίου

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν σε δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει για το πρώτο τριήμερο του Απριλίου.

Συγκεκριμένα:

-Την Παρασκευή 1η Απριλίου θα παρακολουθήσουν τους Δ΄ Χαιρετισμούς στη εκκλησία της Παναγίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, όπου εκπλήρωσε το τάμα του. Το «Μοναστήρι του Κολοκοτρώνη» όπως είναι επίσης γνωστό, γιατί είχε φροντίσει για την ανοικοδόμησή του τα έτη 1822 έως 1825 μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους.

Ώρα εκκίνησης από την Καλαμάτα στις 4.00 μ.μ.

-Την Κυριακή 3 Απριλίου, στο πλαίσιο των 100 χρόνων τιμής και μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνουν ήπια πεζοπορία για όλη την οικογένεια στο καλντερίμι- μονοπάτι από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς έως το ημιορεινό χωριό Κουταλά. Ώρα εκκίνησης των πεζοπόρων στις 9.00 π.μ. μπροστά από το 24ο Δημοτικό Σχολείο.

Το ίδιο πρωινό η Ένωση Μικρασιατών Νομού Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουταλά, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στις 12.00 μ. στο χώρο του Αγίου Νικήτα στου Κουταλά, για να τιμήσουν σε μια λιτή τελετή τους απογόνους τεσσάρων οικογενειών των οποίων οι πρόγονοι έφτασαν από τη Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκαν στο χωριό, καθώς και να προσφέρουν πλούσια μικρασιατικά εδέσματα, συνοδευόμενα από κρασάκι, σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 6974252234.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ