Επετειακή συναυλία: «Διονύσιος Σολωμός – Νικόλαος Μάτζαρος: “Ύμνος εις την Ελευθερίαv”»

Επετειακή συναυλία: «Διονύσιος Σολωμός – Νικόλαος Μάτζαρος: “Ύμνος εις την Ελευθερίαv”»

Ο Δήμος Καλαμάτας και η “Φάρις” την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και ώρα 20:00, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Καλαμάτα – Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας», παρουσιάζει το φωνητικό σύνολο Μείζον Ensemble, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Το κορυφαίο ανδρικό φωνητικό σύνολο της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν  λυρικοί τραγουδιστές όπως οι Δημήτρης Πλατανιάς, Μιχάλης Πλατανιάς,  Διονύσης Σούρμπης, Γιάννης Χριστόπουλος, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, θα παρουσιάσει την 3η γραφή του “Ύμνου εις την Ελευθερίαν”, του Νικόλαου Μάντζαρου.

Εκτεταμένα αποσπάσματα της 3ης γραφής αποτέλεσαν την κεντρική εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που μεταδόθηκε διαδικτυακά στις 25 Μαρτίου 2021, ανήμερα της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και παρακολούθησαν περισσότεροι από 50.000 θεατές από όλο τον κόσμο.

Το ανδρικό φωνητικό σύνολο Μείζον Emsemble, αποτελείται από την αφρόκρεμα των Ελλήνων λυρικών τραγουδιστών, που μοιράζονται το κοινό πάθος για το χορωδιακό τραγούδι, υπό τη διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Στο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνονται εξαιρετικά απαιτητικές συνθέσεις, είτε γραμμένες για ανδρικό φωνητικό σύνολο, είτε μεταγραμμένες για αυτό. Στη σύντομη διάρκεια της ύπαρξής του έχει δώσει εξαιρετικά επιτυχημένες συναυλίες σε μέρη όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πληροφορίες εισόδου

-Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (κατά το τελευταίο τρίμηνο).

-Για τους μικρούς θεατές, οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test), τελευταίου 24ώρου.

– Θα πρέπει απαραίτητα προηγουμένως να έχει προμηθευτεί δελτίο ελευθέρας εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας την Τετάρτη 9 Μαρτίου και ώρες 9:00 – 19:00. *κάθε άτομο μπορεί να λαμβάνει δύο δελτία και θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης, μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων

– Για την ομαλή και ασφαλή είσοδο στο θέατρο, η προσέλευση του κοινού  θα ξεκινήσει 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

 – Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.