Επίσκεψη σήμερα Αλέξη Τσίπρα σε Καλαμάτα και Μικρομάνη

Επίσκεψη σήμερα Αλέξη Τσίπρα σε Καλαμάτα και Μικρομάνη

Επίσκεψη στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 11:30 από τον πεζόδρομο της πλατείας Όθωνος και θα συνεχιστεί σε αυτόν της Αριστομένους.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με αγρότες και κατοίκους της Μικρομάνης και της ευρύτερης περιοχής στην πλατεία του χωριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επέλεξε να ολοκληρώσει την περιοδεία του σε μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, αφού πρόσφατα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το κόστος τη αγροτικής παραγωγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει σε αυτήν  πως η  αύξηση τιμών και ενέργειας «δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας σε παραγωγούς» και «θέτει σε κίνδυνο την αγροτική οικονομία»

Μάλιστα, είχε ζητήσει τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να προστατευτούν η παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, η βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και το εισόδημα των αγροτών.

Ζήτησε, δε, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ουσιαστικά μέτρα μείωσης του ενεργειακού κόστους, όπως την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες, καθώς και τη στοχευμένη επιδότηση των αγροτικών τιμολογίων ρεύματος, με στόχο την αντιστάθμιση του υπέρογκου κόστους της ρήτρας προσαρμογής.
Α.Π.