Επίσκεψη του ύπατου προέδρου των ΑΧΕΠΑ στο δήμαρχο Καλαμάτας

Επίσκεψη του ύπατου  προέδρου των ΑΧΕΠΑ στο δήμαρχο Καλαμάτας

Το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του χθες αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ με επικεφαλής τον ύπατο πρόεδρο Τζίμη Κόκοτα (Supreme President Jimmy Kokotas), τον οποίον συνόδευαν ο ύπατος κυβερνήτης Ευρώπης Γιάννης Μητρόπουλος, ο κυβερνήτης Ελλάδος Κωνσταντίνος Βαλσάμης και ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Μεσσηνίας Σταύρος Χουσέας.

Όπως είπε ο κ. Κόκοτας, ο ελληνοαμερικανικός οργανισμός  ΑΧΕΠΑ (AHEPA) προσπαθεί στις ΗΠΑ να βοηθήσει την Ελλάδα στα εθνικά θέματα. «Είναι χαρά μας να βοηθάμε. Δεν μπορούμε σε όλα αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της οργάνωσης και στις σχέσεις που έχει αυτή αναπτύξει με τις πόλεις της Ελλάδας. Ακόμη παρατήρησε ότι η Καλαμάτα έχει πολύ βελτιωμένη εικόνα στον τομέα των υποδομών που διευκολύνουν τους κατοίκους και επισκέπτες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ότι είναι πολύ μπροστά από άλλες πόλεις».

Ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε την καλή συνεργασία που έχει αναπτύξει και διατηρεί ο Δήμος με το Τοπικό Τμήμα, τονίζοντας την ανάγκη συλλογικής συμμετοχής στις προσπάθειες που καταβάλλει Δήμος για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προσθέτοντας ότι στην Καλαμάτα λειτουργούν από το Δήμο πολλές δομές κοινωνικής αρωγής (δημοτικά μαγειρεία, φαρμακείο κ.λπ.), ενώ δημιουργούνται και νέες.