Φινάλε και στον 1ο Όμιλο της Α’ Τοπικής με πρωτιά Πανθουριακού

Φινάλε και στον 1ο Όμιλο της Α’ Τοπικής με πρωτιά Πανθουριακού

Με τoυς αγώνες της 18ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής.

Το φινάλε επεφύλασσε ανατροπή στην κορυφή, με τον Πανθουριακό να αφήνει πίσω του τη Μάνη και να παίρνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή του ομίλου.

Επί της ουσίας δεν υπήρχε τίποτα να κριθεί, αφού και οι δύο ομάδες συνεχίζουν στη β’ φάση, όπου μαζί με την Κυπαρισσία και τον Τέλο Άγρα, που τερμάτισαν 1η και 2ος στον άλλο όμιλο, θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Μεσσηνίας και την άνοδο στη Γ’ Εθνική.


Στο τελευταίο προχθεσινό παιχνίδι η ομάδα της Μάνης γνώρισε την πρώτη ήττα στην έδρα της από την Ανάληψη και ο Πανθουριακός βρήκε την ευκαιρία να την προσπεράσει με μια εμφατική νίκη 6-0 επί της Ομόνοιας, εξανεμίζοντας ταυτόχρονα τις μαθηματικές ελπίδες που είχε ο Πάμισος να μπει στην προνομιούχο δυάδα.

Το Σάββατο, ο Εθνικός Μελιγαλά, είχε διασφαλίσει με νίκη επί της ουραγού Σπερχογείας, την παραμονή του στην κατηγορία, χωρίς εμπλοκή στα μπαράζ (εφ’ όσον αυτά γίνουν αφού ήδη έχουν αποχαιρετήσει οικειοθελώς την Α’ Τοπική ο Παπαφλέσσας Χώρας και ο Τσικλητήρας Πύλου).


1ος όμιλος
Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής
Εθνικός Μελιγαλά- Σπερχογεία 3-1
Πανθουριακός-Ομόνοια 6-0
Πάμισος Μεσσήνης- ΑΕ Αβίας 7-2
ΑΕ Μάνης-Ολυμπιακός Ανάληψης 1-2
Ρεπό: Απόλλων Καλαμάτας

H τελική βαθμολογία
1 Πανθουριακός 38
2 ΑΕ Μάνης 37
3 Πάμισος Μεσσήνης 35
4 Ολυμπιακός Ανάληψης 24
5 Απόλλωνας Καλαμάτας 24
6 Ομόνοια 19
7 Εθνικός Μελιγαλά 12
8 ΑΕ Αβίας 11
9 Σπερχογεία 1