Γ. Λεβεντάκης: «Μου λείπουν 500.000 από την τσέπη» – «Παραμύθι, έλεος» λέει ο Μερκούρης

Γ. Λεβεντάκης: «Μου λείπουν 500.000 από την τσέπη» – «Παραμύθι, έλεος» λέει ο Μερκούρης

«Μου λείπουνε 500.000 από την τσέπη», είπε κατά τη διάρκεια της 9ης τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, με τον Γιάννη Μερκούρη σε έντονο ύφος να του απαντά: «Σταματήστε αυτό το παραμύθι πια, ότι έχετε διαθέσει από την τσέπη σας. Έλεος πια. Αν θέλετε να κάνετε δωρεά ή χορηγία στο Δήμο, να ’ρθείτε στην Οικονομική Επιτροπή να τα πείτε. Με στοιχεία».

Στη συζήτηση του ενός και μοναδικού θέματος «Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού-Ισολογισμού Δήμου Τριφυλίας Οικ. έτους 2020 (Έγκριση των αριθ.25-26/2022 ΑΟΕ)» ο κ. Μερκούρης αναφερόμενος στις παρατηρήσεις του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή, μεταξύ άλλων, ρώτησε: «Του χρόνου που θα κάνουμε τον έλεγχο του 2021, τι θα έχετε διορθώσει από αυτά που διαβάστηκαν τώρα;», με τον κ. Λεβεντάκη να λέει: «Μπορεί και τίποτα».

Ο κ. Μερκούρης συνέχισε τονίζοντας: «Άλλον έναν απολογισμό έχετε να ελέγξετε. Μετά θα σας ελέγξουν. Ο μεθεπόμενος θα είναι ελεγκτικός για εσάς, δε θα ελέγχετε…» και τον κ. Λεβεντάκη να απαντά: «Στενοχωρήθηκα πολύ. Μου λείπουνε πεντακόσιες χιλιάδες απ’ την τσέπη αν θες να ξέρεις. Πεντακόσια μου λείπουνε» και τον κ. Μερκούρη σε έντονο ύφος να του ανταπαντά: «Δεν αποδέχομαι ότι σας λείπει ούτε ένα ευρώ. Γιατί αν το λέτε και το ξαναλέτε αυτό θα πρέπει να ’ρθείτε στην Οικονομική Επιτροπή και να τα πείτε αυτά. Σταματήστε αυτό το παραμύθι πια, ότι έχετε διαθέσει από την τσέπη σας. Έλεος πια. Αν θέλετε να κάνετε δωρεά ή χορηγία στο Δήμο, να ρθείτε στην Οικονομική Επιτροπή να τα πείτε. Με στοιχεία».

Στο σημείο εκείνο ο πρόεδρος του Σώματος, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, είπε: «Καμιά φορά τα παραμύθια είναι αληθινά όμως», με τον κ. Μερκούρη να του λέει ειρωνικά: «Ναι, είναι αληθινά, τα βλέπουμε» και τον πρώτο να λέει: «Ο κόσμος αυτό λέει. Τέλος πάντων, εγώ δε θα μιλήσω για ποσό. Εδώ λέω τι βλέπω εγώ δυόμισι χρόνια». Τότε ο κ. Μερκούρης του είπε: «Είσαστε μπουλασίκηδες. Σε παρακαλώ, όποιος θέλει να δώσει, να ’ρθει στην Οικονομική».