Η ταινία «Άνεμος Ελευθερίας» έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 24 Μαρτίου

Η ταινία «Άνεμος Ελευθερίας» έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 24 Μαρτίου

Η πρεμιέρα της ταινίας «Άνεμος Ελευθερίας», η οποία αποτέλεσε παραδοτέο του ερευνητικού έργου ΕΣΠΑ Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περασμένη Δευτέρα.

Στην πρεμιέρα, μάλιστα, προσήλθαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και πλήθος κόσμου από την πολιτική, πανεπιστημιακή, πνευματική και καλλιτεχνική κοινότητα της χώρας.

Άλλωστε, η ταινία συνιστά τη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή της χώρας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ενώ από την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, καθώς και σε πέντε χώρες του εξωτερικού.

Στη συνέχεια θα διατίθεται για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε εκπαιδευτικές μονάδες και ιδρύματα.

Να σημειωθεί πως το Πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» αποτέλεσε έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο και ενταγμένο στη Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», όπως και σύμπραξη τριών φορέων: του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (συντονιστής) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» και της κινηματογραφικής εταιρείας «VIEWMASTER Films A.E.».