Καλαμάτα: Αντιπολεμική συγκέντρωση αύριο από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας

Καλαμάτα: Αντιπολεμική συγκέντρωση αύριο από το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας

“Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο την τρίτη 8 Μάρτη στις 7μμ στο παλιό δημαρχείο” υπογραμμίζουν οι ίδιοι

Το συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Καλαμάτας που με αφορμή την 8η Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, την Τρίτη, 7μμ στο παλιό δημαρχείο.

Ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία επιβεβαιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο για τους λαούς τόσο Ουκρανίας – Ρωσίας όσο και των υπόλοιπων λαών της περιοχής τα λόγια του ποιητή “Να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαϊ”.

Ανεξάρτητα από τα όποια προσχήματα της κάθε αστικής τάξης και των συμμάχων της ΗΠΑ/ΝΑΤΟ- ΕΕ – Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο ο πόλεμος αυτός είναι το αποτέλεσμα όξυνσης του αδυσώπητου ανταγωνισμού ανάμεσα τους, για τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, για το μοίρασμα της λείας, των σφαιρών επιρροής και των αγορών σε βάρος των εργαζόμενων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κάθε χώρας.

Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα συμμετέχει με τα μπούνια, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, συμμετέχει ενεργά στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Πληρώνουμε και θα πληρώσουμε ακόμα πιο ακριβά με τις νέες ανατιμήσεις την ενέργεια και τα είδη πρώτης ανάγκης, μην πληρώσουμε και με την ίδια μας τη ζωή, την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των “δολοφόνων των λαών”  ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

· Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας

· Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

· Οι εργαζόμενοι πρέπει και θα δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Ενώνουμε τη φωνή μας στη συγκέντρωση την τρίτη 8 Μάρτη στις 7μμ στο παλιό δημαρχείο.