Καλαμάτα: Σήμερα απολογούνται πατέρας συνταξιούχος αστυνομικός και γιος λιμενικός για τα ναρκωτικά

Καλαμάτα: Σήμερα απολογούνται πατέρας συνταξιούχος αστυνομικός και γιος λιμενικός για τα ναρκωτικά

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν χθες πατέρας και γιος που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου σε χωριό έξω από τη Μεσσήνη για διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι δε η πρώτη φορά που πέφτουν στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και, μάλιστα, με τις ιδιότητες που φέρουν θα έπρεπε να είναι διώκτες του «λευκού θανάτου» και όχι διωκόμενοι.

Ο μεν 74χρονος πατέρας είναι συνταξιούχος αστυνομικός, έχει συλληφθεί κι άλλες φορές και έχει καταδικασθεί για υποθέσεις ναρκωτικών. Ήταν, μάλιστα, από τους βασικούς κατηγορουμένους σε μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών το 2014, οπότε είχαν συλληφθεί πάνω από 10 άτομα και στη δικογραφία περιλαμβάνονταν πάνω από 80, για διακίνηση ναρκωτικών σε Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία.

Ο δε 45χρονος γιος του είναι εν ενεργεία λιμενικός και υπηρετεί στη Μεσσηνία με το βαθμό του ανθυπασπιστή. Το 2014 είχε συλληφθεί κι αυτός και, μάλιστα, με εντολή του τότε υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, είχε τεθεί σε αυτεπάγγελτη διαθεσιμότητα και είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ στη συνέχεια απαλλάχθηκε. Και τώρα αναμένεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αυτή τη φορά συνελήφθησαν και οι δύο στο σπίτι που διαμένουν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης κάνναβης και αρκετά ναρκωτικά δισκία.

Το αναμμένο τζάκι…
Για άλλη μια φορά το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας είχε πληροφορίες εδώ και καιρό ότι πατέρας και γιος διακινούν από το σπίτι τους ναρκωτικές ουσίες.

Γνώριζαν, όμως, οι αστυνομικοί και από παλαιότερα περιστατικά ότι η παρακολούθηση του σπιτιού τους δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς βρίσκεται σε δύσκολο σημείο του χωριού, ενώ διαπίστωσαν ότι λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, όπως, για παράδειγμα, απέφευγαν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.

Χρησιμοποιούσαν δε τζαμαρία του σπιτιού για να βλέπουν ποιοι πλησιάζουν το σπίτι, ενώ συνήθιζαν να έχουν αναμμένο το τζάκι, ώστε αν χρειασθεί να καταστρέψουν τα ναρκωτικά. Μάλιστα, κατά την έφοδο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών το απόγευμα του Σαββάτου ο 45χρονος λιμενικός προσπάθησε να πετάξει μια συσκευασία ναρκωτικών στο τζάκι.

Κοκαΐνη, χασίς και άλλα
Αιφνιδιαστικά, λοιπόν, το απόγευμα του Σαββάτου οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πατέρας και γιος. Σε έρευνες που έκαναν σε χώρους του σπιτιού βρήκαν και κατάσχεσαν:

-Δεκαπέντε ισοβαρείς ποσότητες κοκαΐνης (φιξάκια) του μισού γραμμαρίου, συνολικού βάρους 7,5 γραμμαρίων

-Ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 28,6 γραμμαρίων, σε δύο ανισοβαρείς συσκευασίες

-207 ναρκωτικά δισκία

-22 σπόροι κάνναβης

-Ένα τσιγαριλίκι κάνναβης

-Μία ζυγαριά ακριβείας

-Ένα ζευγάρι χειροπέδες.

-Το ποσό των 2.010 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

-Σύνεργα διαχωρισμού και συσκευασίας ναρκωτικών.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, ενώ ο λιμενικός κατηγορείται και για παράβαση καθήκοντος.

Της Βίκυς Βετουλάκη