Κατσίβελας για Λεβεντάκη: «Ο κ. δήμαρχος να κάτσει να δουλέψει και να σταματήσει να μας δουλεύει»

Κατσίβελας για Λεβεντάκη: «Ο κ. δήμαρχος να κάτσει να δουλέψει και να σταματήσει να μας δουλεύει»

Η αλήθεια για την οδό Δεκατεσσάρων Φιλιατρών

«Συμβουλεύω τον κ. δήμαρχο να κάτσει να δουλέψει πραγματικά, γιατί και αυτά τα έργα που σήμερα εκτελούνται, μια μέρα τελειώνουν και τότε θα φανεί η γύμνια του. Να κάτσει, λοιπόν, να δουλέψει και να σταματήσει να μας δουλεύει», τονίζει ο Παναγιώτης Κατσίβελας σε δημόσια παρέμβασή του «προς αποκατάσταση της αλήθειας» σχετικά με το έργο “Ανάπλαση κυρίου οδικού Άξονα και πεζοδρομίων πόλης Φιλιατρών”, επισημαίνοντας ότι ο κ. Λεβεντάκης δεν έχει καμία σχέση με το έργο.

Ο τέως δήμαρχος Τριφυλίας και επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτης Κατσίβελας, αναφέρει στην παρέμβασή του: «Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι το ψέμα είναι η δεύτερη φύση του δημάρχου Τριφυλίας, όταν μάλιστα έφτασε και εις το απίθανο, να ισχυρισθεί απευθυνόμενος προς το δημοτικό σύμβουλο κ. Μερκούρη, ότι έχει δώσει από την “τσέπη” του 400.000 (!!!) ευρώ για να κάνει έργα στο Δήμο Τριφυλίας. Εδώ σηκώνεις τα χέρια και κατανοείς το επικίνδυνο του ανδρός (αλήθεια, τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και οι δημόσιοι οργανισμοί παρακολουθούν τις δηλώσεις του κ. δημάρχου;).

Αυτές τις ημέρες άρχισε η εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση κυρίου οδικού άξονα και πεζοδρομίων πόλης Φιλιατρών”, που αφορά στην καθαίρεση ασφαλτοτάπητα λόγω βλαβών στο οδικό δίκτυο της πόλης και επανατοποθέτησή του, στην “Δεκατεσσάρων” στην πόλη των Φιλιατρών. Ο κ. δήμαρχος, ως συνήθως, υπερηφανεύεται για κάτι που δεν έκανε και, βεβαίως, δεν μπορούσε να κάνει, όπως η εμπειρία μάς επιβεβαιώνει.

Έχει, άραγε, κάποια σχέση ο κ. δήμαρχος με το ως άνω έργο; Φυσικά και όχι.

Να το ιστορικό του έργου. Στις 23 Μαΐου 2018 ανακοινώνεται η 1η Πρόσκληση για την Υποβολή Προτάσεων Παρεμβάσεων Δημοσίου Χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 Μέτρο 19: “Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) – LEADER”, Υπομέτρο 19.2 “Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)”, Δράσεις: 19.2.4 “Βασικές υπηρεσίες και ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές”, με υπογραφή της τότε προέδρου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε., Αντωνίας Μπούζα, και ολοκληρώνεται ως ακολούθως: “H αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά/έγγραφα για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή. Για το σκοπό αυτό απαιτείται τα στελέχη του δυνητικού δικαιούχου να διαθέτουν ατομικό κωδικό πρόσβασης στο ΟΠΣΑΑ. Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 25.05.2018 Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής πρότασης: 03.08.2018”.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας, αυτή που απαξίωσε και διέλυσε ο κ. δήμαρχος, για να ικανοποιήσει τις δικές του ιδιοτέλειες, συνέταξε μια πλήρη μελέτη, την οποία και καταθέσαμε εμπρόθεσμα, πριν δηλαδή την 3η Αυγούστου 2018. Την επιλογή και την απόφαση του συγκεκριμένου έργου πήρε η δική μας Δημοτική Αρχή, το οποίο προκρίναμε έναντι πολλών άλλων με δεδομένο ότι προχωρούσε και η κατασκευή του δρόμου “Γαργαλιάνων –Φιλιατρών”, μιας και δια της 14ων θα ολοκληρωνόταν ο ανωτέρω δρόμος. Εισηγηθήκαμε την έγκριση για την υποβολή της πρότασής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, το οποίο και ομόφωνα ενέκρινε. Τότε ο κ. δήμαρχος δεν υπήρχε καν για την Τριφυλία. Ακολούθησε η αξιολόγηση του έργου από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας με τα κάτωθι αποτελέσματα: Ήταν η μεγαλύτερη έναντι των άλλων προτάσεων ύψους 595.245,66 ευρώ, με 100% χρηματοδότηση από το Δημόσιο και με υψηλή βαθμολογία 50%.

Σημειωτέον ότι μόνο τρεις Δήμοι του Νομού Μεσσηνίας εξασφάλισαν χρηματοδότηση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη μεγαλύτερη όλων ο Δήμος Τριφυλίας. Γι’ αυτό και σίγουρος για το έργο, είμαι ο μόνος από τους άλλους συνυποψηφίους που σας ενημέρωνα για την εξέλιξη και την βεβαιότητά του, θεωρώντας το, όπως επιβεβαιώθηκε, δεδομένο.

Κλείνοντας θέλω να σας ενημερώσω ότι τα μεγάλα έργα που εκτελούνται έως και σήμερα στο Δήμο μας, με χρηματοδότηση εκτός των Ταμείων του Δήμου μας, είναι έργο της δικής μας Δημοτικής Αρχής. Ο κ. δήμαρχος ας συνεχίζει να βάφει τους δρόμους και να σπέρνει κλεφτοφάναρα, μεγάλα έργα δεν μπορεί να κάνει.

Είναι πρόδηλο ότι δεν ακούμπησε καν σοβαρά προβλήματα, που υπάρχουν στο Δήμο μας, που εγώ δεν πρόλαβα ή δεν υπήρχε χρηματοδοτική δυνατότητα για την επίλυσή τους. Τις πλατείες έβαλε μπροστά και από ό,τι φαίνεται τους έπιασαν πάλι με τη “Γίδα στη πλάτη”. Συμβουλεύω τον κ. δήμαρχο να κάτσει να δουλέψει πραγματικά, γιατί και αυτά τα έργα που σήμερα εκτελούνται, μια μέρα τελειώνουν και τότε θα φανεί η γύμνια του. Να κάτσει, λοιπόν, να δουλέψει και να σταματήσει να μας δουλεύει.

-Μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες για την Πρόσκληση στην διεύθυνση: https://anmess.gr/lib_files/CLLD_LEADER/1h_Prosklisi_Dimosia_CLLD/perilipsi_1hs_prosklisis_dimosia_clld.pdf)».