ΚΙΝΑΛ: Θετική η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

ΚΙΝΑΛ: Θετική η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Θετικά μεν αλλά διατηρώντας επιφυλάξεις το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε τη χθεσινή συνάντηση των κ.κ. Ερντογάν και Μητσοτάκη, στη Κωνσταντινούπολη, αναμένοντας από τον πρωθυπουργό ενημέρωση για τη συζήτησή τους, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει το απόγευμα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

«Θεωρούμε θετικό το όποιο βήμα συμβάλλει στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην αποκλιμάκωση των εντάσεων της προηγούμενης περιόδου. Όμως τα βήματα οικοδόμησης αξιόπιστου διαλόγου έχουν ως προϋπόθεση να εγκαταλείψει ο κ. Ερντογάν παράνομες και παράλογες θεωρίες όπως αυτή της ”γαλάζιας πατρίδας” ή της αποστρατικοποίησης των νησιών μας. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη, την ευημερία και την σταθερότητα μεταξύ των λαών. Αυτό είναι και το μήνυμά μας προς την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας».

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται στον πόλεμο στην Ουκρανία και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται, τονίζοντας ότι «οι αυτοκρατορικές αναθεωρητικές απόψεις ηγετών όπως του κ. Πούτιν, πρέπει να μπουν στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας» και επισημαίνει: 

«Η ανθρωπότητα ζει σε μια νέα πραγματικότητα μετά την παράνομη και βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες αλλάζει με ραγδαίο τρόπο τις προτεραιότητες των κρατών».

ΑΠΕ ΜΠΕ