Μαζί με τα κουνέλια 53χρονος «ανέτρεφε» και δεκάδες φυντάνια χασίς

Μαζί με τα κουνέλια 53χρονος  «ανέτρεφε» και δεκάδες φυντάνια χασίς

Πάνω από 10 κιλά χασίς κατέσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Άλλη μια πολύ σημαντική επιτυχία στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών έφερε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ανακαλύπτοντας στην πραγματικότητα ένα «εργοστάσιο» καλλιέργειας και παραγωγής κάνναβης, κατάσχοντας πάνω από 10 κιλά χασίς και καταστρέφοντας περισσότερα από 150 φυτά της ναρκωτικής ουσίας στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών.

Μόλις στις αρχές του μήνα οι ίδιοι αστυνομικοί είχαν ανακαλύψει και κατασχέσει, σε άλλη υπόθεση, πάνω από 28 κιλά χασίς στην Αθήνα. Αυτή τη φορά ένας 53χρονος «εμπλούτισε» την αναπαραγωγή κουνελιών με την καλλιέργεια χασίς, καθώς είχε μετατρέψει τρία από τα πέντε κονικλοτροφεία που διέθετε σε αυτοσχέδια θερμοκήπια ανάπτυξης κάνναβης.

Ο 53χρονος, που συνελήφθη, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, από τον οποίο του ασκήθηκε δίωξη και εν συνεχεία στον ανακριτή Καλαμάτας, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

Η «λευκή χήρα»
Καιρό τώρα οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχαν πληροφορίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και διακίνηση χασίς. Έτσι, το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος πήγαν στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών και πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι, αλλά κυρίως στις αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις 53χρονου, που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για υπόθεση ναρκωτικών και συγκεκριμένα το 2001.

Αρχικά, σε αποθήκη του 53χρονου εντόπισαν:

-Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 77,5 γραμμαρίων,  χωρισμένη σε 3 νάιλον συσκευασίες των 56,5, των 10,5 και των 10,5 γραμμαρίων

-26 επώνυμες συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 1.300 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης

-Μία ζυγαριά ακριβείας

-Μέσα σε μεταλλικό κουτί βρέθηκαν 136 σπόροι κάνναβης, με ενδείξεις που παραπέμπουν στην ποικιλία «White Widow» (λευκή χήρα), που είναι σπόροι σε προηγμένο στάδιο γονιμοποίησης.

Τα κουνέλια και το χασίς
Ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών σε στάβλο δίπλα στο σπίτι, όπου επίσης βρέθηκαν ποσότητες χασίς και συγκεκριμένα τέσσερις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης και κλώνοι, με μια ποσότητα από αυτές βάρους 240,9 γραμμαρίων να είναι αλεσμένη. Οι υπόλοιπες ποσότητες ήταν βάρους 234,6 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, 1.910 γραμμαρίων σε κλώνους και φούντα και άλλη μία του 1 κιλού.

Στον ίδιο χώρο ο 53χρονος διατηρούσε κονικλοτροφείο, όπου υπήρχαν πέντε κλωβοί. Τους τρεις από αυτούς είχε μετατρέψει σε θερμοκήπια, διαμορφώνοντάς τα με χώμα, νάιλον και ξύλα. Εντός είχε φυτέψει, είτε απευθείας στο χώμα είτε σε πλαστικά γλαστράκια, συνολικά 157 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 40 εκατοστά περίπου. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, κάποια από αυτά είχε καλύψει με πλαστικά μπουκάλια, προκειμένου να τα προστατεύσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στον ίδιο χώρο και μέσα σε πλαστικό βαρέλι, το οποίο αναγκάσθηκαν να κόψουν για να βγάλουν τη συσκευασία, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σάκο με συνολικά 6.900 γραμμάρια χασίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι οι ποσότητες χασίς προέρχονταν από προηγούμενη καλλιέργεια που είχε κάνει, ενώ μέρος της ποσότητας προόριζε για την παρασκευή κατεργασμένης κάνναβης, τύπου «σοκολάτα»

Στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι το χρηματικό όφελος που προσδοκούσε από τα ναρκωτικά υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη