Ν. Ανδρουλάκης: Να σταματήσει η Τουρκία τα παράλογα αφηγήματα περί «γαλάζιας πατρίδας»

Ν. Ανδρουλάκης: Να σταματήσει η Τουρκία τα παράλογα αφηγήματα περί «γαλάζιας πατρίδας»

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τα παράνομα και παράλογα αφηγήματα περί ”γαλάζιας πατρίδας” και αποστρατικοποίησης των νησιών μας» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ παράλληλα ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για την Ουκρανία

Μονόδρομο για την ευημερία και την ειρήνη μεταξύ των λαών χαρακτήρισε τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, ο Νίκος Ανδρουλάκης, καλώντας την Τουρκία να σταματήσει τα παράνομα και παράλογα αφηγήματα περί «γαλάζιας πατρίδας» και αποστρατικοποίησης των νησιών. Στο πλαίσιο των εορτασμών της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στον εθνικό κορμό, που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την ειρήνη και την ευημερία μεταξύ των λαών.

Και αυτό είναι και το μήνυμα μου απέναντι στην γειτονική χώρα και στην ηγεσία της. Πρέπει να σταματήσει τα παράνομα και παράλογα αφηγήματα περί ”γαλάζιας πατρίδας” και αποστρατικοποίησης των νησιών μας, διότι με αυτά θα γίνει παρίας της διεθνούς κοινότητας και θα προκαλεί συνεχώς τον ελληνικό λαό. Εμείς θέλουμε σταθερότητα και ευημερία. Είμαστε μια χώρα που στέκεται πάντα με την πλευρά του διεθνούς δικαίου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε τα εξής: «Με την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μια δύσκολη και πρωτοφανής κατάσταση για την Ευρώπη. Ζούμε σοκαριστικές στιγμές, με εκατομμύρια ανθρώπους να καταστρέφονται, χιλιάδες να χάνουν την ζωή τους.

Και πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αποφάσεις, για ενιαία εξωτερική πολιτική, άμυνα και ασφάλεια. Κι αυτό αφορά όλα τα σύνορά της. Από την Εσθονία και τη Φινλανδία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, ώστε σε αυτή την πολιτική που πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να πρωταγωνιστήσει η χώρα μας.

Είναι μια πολιτική που κάνει τα ελληνοτουρκικά σύνορα και ευρωπαϊκά σύνορα κι αυτό κάνει τη χώρα μας να διαθέτει λιγότερα χρήματα σε εξοπλισμούς και τον ελληνικό λαό να νιώθει πιο ασφαλής. Θα πρέπει λοιπόν σε αυτές τις τραγικές συνθήκες να πάρουμε αποφάσεις και θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτές η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει».