OAK 4×4 Μεσσηνίας: Με επιτυχία διεξήχθη το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

OAK 4×4 Μεσσηνίας: Με επιτυχία διεξήχθη το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Με επιτυχία διεξήχθη στην Καλαμάτα κατά το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χρήση Πυροσβεστικών Μέσων – Δασοπυρόσβεση» που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας με συνδιοργανωτή το Δήμο Καλαμάτας, την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης.

Το «παρών» στην έναρξη του διημέρου έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και πρώην αρχηγός Π.Σ. Βασίλης Καπέλιος, ο τ. υπαρχηγός του Π.Σ. Χαράλαμπος Αφάλης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης πατέρας Αλέξανδρος Αρρώνης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Καλαμάτας Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αντιπύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Ι. Λύρας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος

Η εκπαίδευση αφορούσε εθελοντές Πολιτικής Προστασίας του Νομού Μεσσηνίας και περιελάμβανε θεωρητικό μέρος για τις δασικές πυρκαγιές, τα ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας), τις τηλεπικοινωνίες, καθώς και πρακτικό μέρος σχετικά με τη χρήση υλικών δασοπυρόσβεσης και εγκαταστάσεων.

Εισηγητές ήταν οι επικεφαλής των εθελοντικών οργανώσεων: Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ – Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης – EΔΔΔ.

Δοθείσης της ευκαιρίας, απευθύνονται ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές, τόσο της ΟΑΚ όσο και άλλων Ε.Ο., όπως της Gaia Ethelontesmanis του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ταυγέτου», αλλά και μεμονωμένους, οι οποίοι για άλλη μια φορά αφιέρωσαν το χρόνο τους για την εκπαίδευσή τους, προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο αξιόπιστα και με ασφάλεια. Επίσης, στο Δήμο Καλαμάτας και το δήμαρχο Αθανάσιο Βασιλόπουλο, την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης, για τη στήριξη και συνδρομή τους.