«Όνειρο e-λεκτρονικής νύχτας από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

«Όνειρο e-λεκτρονικής νύχτας από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου «Όνειρο Ηλεκτρονικής Νύχτας» θα παρουσιάσει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Ο Γιάννης Καλατζόπουλος, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης μέσα από το έργο του, αναφέρεται σε μια εποχή που τους ανθρώπους κατακλύζουν οι τηλεοπτικές οθόνες, η πληροφόρηση μέσα από την παραπληροφόρηση, η διαφήμιση, το κέρδος, το κυνήγι του χρήματος, η αναξιοκρατία, η έλλειψη αξιών, η καλλιέργεια του ψέματος και η απόκρυψη της αλήθειας, η ζωντανή εικόνα μιας σαθρής κοινωνίας ντυμένης με χρυσόσκονη.

Αυτή την εποχή περιγράφει μέσα από την ιστορία ενός παιδιού εθισμένου στις τηλεοπτικές σειρές και τις σκηνές βίας, να φαντάζεται τον εαυτό του, έναν τηλεήρωα σαν κι αυτούς που θαυμάζει.

Όμως, ένα μαγικό ταξίδι, παρέα με έναν αστείο κλόουν, τον ξεναγεί στη χώρα της φαντασίας. Μια χώρα που αρχηγός της είναι ο πρόεδρος Ονειροπόλος. Ένας άνθρωπος που πιστεύει στην αγάπη, στη δημοκρατία, στην ισότητα, στην αλληλεγγύη. Ένας πρόεδρος που δεν αγαπά το χρήμα, το ψέμα, την αδικία.

Τι θα κάνει, όμως, ο μικρός μας ήρωας, όταν γνωρίσει από κοντά τους ισχυρούς της γης και διαπιστώσει ότι δεν πιστεύουν σε καμιά δικαιοσύνη;

Θα καταφέρει να αλλάξει την απόφασή τους να καταστρέψουν τη χώρα της φαντασίας;

Στόχος της παράστασης είναι η χαρά της ψυχαγωγίας, αλλά και ο προβληματισμός για το δρόμο που ακολουθεί η ανθρωπότητα. Το χιούμορ, η σάτιρα, του κειμένου, μαζί με τη μουσική και τα τραγούδια γίνονται συνοδοιπόροι μιας βαθειάς κριτικής αυτού του κόσμου, του άδικου και καταστροφικού.

Το θεατρικό κείμενο έγραψε και πρόσφερε ευγενικά ο Γιάννης Καλατζόπουλος. Τη σκηνοθεσία και τη διδασκαλία των παιδιών έκανε η θεατροπαιδαγωγός Γιώλικα Πουλοπουλου, την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος και την κίνηση δίδαξε η Ανθή Η. Δρίλλια.

Παίζουν τους παρακάτω ρόλους τα παιδιά από τη θεατρική ομάδα:

Ιωάννα: Τόνια Κυριαζή

Μπαμπάς, Ρομπότ: Δημήτρης Γκόνης

Μαμά, Παρί Μπερλίνερ: Σοφία Κατσιρέα

Κλόουν: Μιχάλης Κατσαρέας

Ντόλαρ Κόκακολ: Μαριλία Τσαούση

Παμπόνηρος Βοτκούτιν: Δημήτρης Κεχαγιάς

Ρολόι: Μυρτώ Μασουρίδη

Πράκτωρ 0-0-λεφτά: Παναγιώτης Τσίμπουρης

Καθηγητής Μουρλόγκας: Νικόλας Μαρινόπουλος

Αγλαΐα Βραχνουλή: Μυρτώ Ζόμπολα

Ντινούλης Ντροπαλούλης, τραπουλόχαρτο: Χρήστος Σπύρης

Ζηλιαροπούλι, τραπουλόχαρτο: Χρήστος Αλεφαντζής

Δεσποινίς Αλεποπίδου, ζηλιαροπούλι: Κατερίνα Κασσάκου

Πρόεδρος Ονειροπόλος: Γιώργος Μούντανος

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 4, Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαρτίου, ώρα 20.00 και την Κυριακή 6/3 και στις 12.00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρο Καλαμάτας.

Εισιτήριο 10 ευρώ για ενήλικες και 7 ευρώ για τα παιδιά στο ταμείο και ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ticket service.