Πάνω από 28 κιλά υδροπονικό χασίς skunk κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Πάνω από 28 κιλά υδροπονικό χασίς skunk  κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Τις επιχειρήσεις του εκτός Μεσσηνίας, συνεχίζει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας πλέον κάθε πληροφορία που φτάνει σε αυτό.

Έτσι, σε ειδική επιχείρηση την Τετάρτη, κλιμάκιο αστυνομικών της μετέβη στην Αθήνα και συνέλαβε δύο άτομα, μια 63χρονη και έναν 69χρονο, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα πάνω από 28 κιλά χασίς, υψηλής δραστικότητας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Πήγε να αγοράσει
Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών, που προέκυψαν από τεχνικές και φυσικές μεθόδους, διαπιστώθηκε ότι ο 69χρονος διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβη από περιοχή της Αθήνας.

Έτσι, το πρωί της Τετάρτης, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 69χρονου στην Καλλιθέα Αττικής.

Κάποια στιγμή, μετέβη στο σημείο η 63χρονη και προμηθεύτηκε έναντι του ποσού των 50 ευρώ, δύο ανισοβαρείς ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 18,8 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης επενέβησαν και συνέλαβαν τη γυναίκα, προχωρώντας στην κατάσχεση των δύο αυτών ποσοτήτων κάνναβης, καθώς και ενός κινητού τηλεφώνου, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Κάνναβη υψηλής δραστικότητας
Ακολούθως, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του 69χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– Ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 28.020,8 γραμμαρίων. Οι ποσότητες ήταν σε σακούλες με τη μορφή φούντας, αλλά και σε πακέτα ως «πλάκες». Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αυτά που είναι σε μορφή «πλάκας» προέρχονται από την Αλβανία, ενώ η φούντα στις σακούλες είναι υδροπονικής καλλιέργειας.

–  Δύο ζυγαριές ακριβείας

–  Τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων

– Το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και  αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών

Η αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν εκτιμάται στις 150.000 -200.000 ευρώ.  Χαρακτηριστικό είναι ότι η ποσότητα υδροπονικού χασίς που κατασχέθηκε φαίνεται να ανήκει στον τύπο skunk, που είναι κάνναβη υψηλής δραστικότητας και η τιμή πώλησή της είναι 5 ευρώ ανά γραμμάριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη