Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης από το Γιάννη Λάσκαρη


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση για το Δήμο Μεσσήνης», Γιάννης Λάσκαρης, έκανε τις παρακάτω παρέμβασεις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης:  για το θέμα που ταλανίζει τον αγροτικό κόσμο, προτείνοντας τη δημιουργία αγροτικού δημοπρατηρίου στην πόλη της Μεσσήνης, για το θέμα επίσης της δημιουργίας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στην Μπούκα, αλλά τόσο για το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας, όσο και για τα σνακς στα σχολικά κυλικεία.

Τα αγροτικά δημοπρατήρια, όπως τόνισε ο κ. Λάσκαρης,  ωφελούν στην επίτευξη  υψηλότερης τιμής των προϊόντων,  έχοντας και δημόσια αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας και το χώρο δημιουργίας τους, διαθέτοντας στους συναδέλφους του τη δική του μελέτη για το θέμα αυτό.

Επίσης, πρότεινε στα κυλικεία των σχολείων να διατίθενται φρέσκα φρούτα και σνακς με ελαιόλαδο και τυρί από παραγωγούς της Μεσσήνης.

Σε άλλη τοποθέτησή του πρότεινε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας, το οποίο αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο σε μια εποχή που οι πολίτες όλου του Δήμου στενάζουν από τις αυξήσεις ρεύματος, να αγκαλιάσει όλα τα νοικοκυριά, καθώς έχει τη δυνατότητα να προτείνει τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας από  κάθε νοικοκυριό χωριστά.

Στην τρίτη κατά σειρά τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην αλληλογραφία του με την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κα Μελίνα Τραυλού, για το θέμα της δημιουργίας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στην περιοχή της Μπούκας. Όπως διαφαίνεται από την απάντησή της,  όπως δήλωσε, υπάρχει διάθεση για ολιστική προσέγγιση και κοινή αναζήτηση τρόπων, ώστε το αρμόδιο υπουργείο να ανταποκριθεί σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Πρότεινε δε, τη δημιουργία διαπαραταξιακής ομάδας που θα διεκδικήσει άμεσα τη δημιουργία της Σχολής, ενώ διευκρίνισε πως είναι ανούσια η συμπεριφορά κάποιων, με το  να κατηγορούν πως χάθηκε χρόνος τόσο  με ευθύνη παλαιών δημοτικών Αρχών, όσο και της σημερινής  Αρχής.

Αντιθέτως, όπως διαφαίνεται, στην Μπούκα σε αντίθεση με άλλες περιοχές, μπορεί να δημιουργηθεί σύγχρονη και μεγάλη Σχολή, με πολλές υποδομές και προοπτικές για την οικονομική ενδυνάμωση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.