Παρουσιάστηκε από το Δήμο Καλαμάτας η επετειακή δράση «Λάδι του ’21»

Παρουσιάστηκε από το Δήμο Καλαμάτας η επετειακή  δράση «Λάδι του ’21»

Η επετειακή δράση «Λάδι του ’21» παρουσιάστηκε από το Δήμο Καλαμάτας προχθές στο Πνευματικό Κέντρο, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και αφορούσε 1.821 αριθμημένες, συλλεκτικές φιάλες με ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές της περιοχής, οι οποίες θα αποσταλούν σε σημαίνουσες προσωπικότητες ανά τον κόσμο. 

Η παρουσίαση της επετειακής δράσης εντασσόταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «Καλαμάτα – Μάρτιος, Μήνας Ελευθερίας».

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Καλαμάτας ετοίμασε 1.821 αριθμημένες συλλεκτικές φιάλες ελαιολάδου με γεύση τιμής και αγώνα. Με άρωμα πνοής ελευθερίας.

Κατά το σχεδιασμό μας προτάθηκε και υιοθετήθηκε η συσκευασία αυτή να χρησιμοποιηθεί ως διπλωματικό εργαλείο για τη μετάδοση των μηνυμάτων που πηγάζουν από την ιστορία της περιοχής μας. Σχεδιάσαμε την αποστολή των συσκευασιών αυτών ως συλλεκτικά δώρα σε αρχηγούς κρατών, ηγέτες και προσωπικότητες του κόσμου, μεταφέροντας το μήνυμα της ελευθερίας και του διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων.

Στόχος “το Λάδι του ’21” από την Καλαμάτα να χρησιμοποιηθεί ως δώρο με πολλαπλά μηνύματα ελευθερίας, διαλόγου, διπλωματίας, αλλά και γεύσης, υγείας και πολιτισμού.

Το “Λάδι του ‘21” δεν είναι απλά ένα ελαιόλαδο. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα νέο πολιτιστικό γαστρονομικό θεσμό του Δήμου Καλαμάτας που θα βασίζεται στον “πράσινο χρυσό” της περιοχής μας. Είναι στο χέρι μας, ξεκινώντας από σήμερα, να αξιοποιήσουμε το θησαυρό μας όσο καλύτερα και ευφάνταστα μπορούμε, για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές».

Κεντρικός ομιλητής με θέμα «Το χρυσάφι της Μεσσηνίας στο διάβα της Ιστορίας» ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Πρωτογενούς Τομέα, χημικός με ειδίκευση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου, δρ Στάθης Αναστασόπουλος.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος σε παρέμβασή του ανέλυσε το σκεπτικό που οδήγησε στην υλοποίηση της δράσης.

Ακολούθησε συναυλία Χορωδιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με τραγούδια από χώρες που ενίσχυσαν την Επανάσταση του 1821.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είναι σε ισχύ.