Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΑ τηλεγράφημα εξ Αθηνών η εκτελεστική επιτροπή δια την ενέργειαν εράνων προς κατασκευήν του αγάλματος του αγρότου, συνήλθεν εις το εκεί Δημαρχείον και έλαβε διαφόρους αποφάσεις δια την προπαρασκευήν και την έναρξιν της συλλογής των εράνων.

Ο Νομογεωπόνος Γαρδίκης ευχαρίστησε την επιτροπήν εκ μέρους του Παμμεσσηνιακού Γεωπονικού Συνδέσμου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου και ήδη Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου της Παιδείας και ο αγροτικός βουλευτής Χασιώτης εβεβαίωσαν ότι θα φέρουν εις πέρας το μέγιστον τούτο έργον.

-ΠΑΡΑ την σιδηροδρομικήν γραμμήν Σαμικού ανευρέθη εκτεθειμένον αρτιγέννητον βρέφος το οποίον παρεδόθη εις τον πρόεδρον της Κοινότητος.

-Ο καρραγωγεύς Ανδρ. Παπαδόπουλος καθ’ ην στιγμήν εφόρτωσε το τετράτροχόν του παρεσύρθη παρά του αφηνιάσαντος ίππου του, διελθόντων δε των τροχών επί της κνήμης του δεξιού ποδός του, απεκόπη ούτος.

-ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ παρά των αστυνομικών οργάνων οι Φώτιος Χρονάς και Απόστολος Τύρος κατηγορούμενοι επί πλαστογραφία, οι Ιωάν. Ρούμπουλας και Ευστ. Κατσιγιάννης επί ζωοκλοπή και ο Γεώργιος Γιοματάρης επί λιποταξία.