Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ Υπουργείον Προνοίας δι’ εγκυκλίου του προς τους Νομάρχας παραγγέλλει την 25η Μαρτίου να ενεργηθή ο κατ’ έτος γενόμενος έρανος υπέρ των ορφανοτροφείων και οικοτροφείων του Κράτους. Εν σχέσει προς το ζήτημα τούτο παρά τη Νομαρχία επικρατεί σκέψις, όπως ο έρανος μη ενεργηθή κατά τον συνήθη τρόπον των τμημάτων αλλά δια καταρτισθησομένων επιτροπών, αι οποίαι θα περιέλθωσι τας οικίας και τα κατaστήματα, εν τοιαύτη όμως περιπτώσει επικρατεί η σκέψις όπως ο έρανος αναβληθή δι΄άλλην ημέραν καθόσον κατά την ορισθείσαν θα ώσιν πάντα τα καταστήματα κλειστά.

-ΤΟ Υπουργείον Προνοίας, κατόπιν παραστάσεων αι οποίαι εγένοντο εκ μέρους των εγκατεστημένων εις την λαχαναγοράν μικροπωλητών προσφύγων περί μελετωμένης μετακινήσεώς των, έδωκεν εντολήν εις τον Νομάρχην να εξετάση το ζήτημα και να παράσχη πάσαν σχετικήν πληροφορίαν.

-ΔΙΑ διαταγής του αρχηγείου Χωροφυλακής μετωνομάσθησαν οι αστυνομικοί σταθμοί Σιτσόβης εις Αλαγωνίας, Λιγουδίστης εις Χώρας, Αγουλινίτσης εις Σπηταλίου, Αλβαίνης εις Μίνθης, και Ζούρτσης εις Κάτω Φυγαλείας.