Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΝ μέσω συρροής εκλεκτού κόσμου ο έγκριτος δικηγόρος Χριστόδουλος Δικαίος έδωσε την προαναγγελθείσαν διάλεξίν του την πρωίαν της παρελθούσης Κυριακής, αναπτύξας με ευχέρειαν και σαφήνειαν το θέμα «Η Ιστορική Εξέλιξις του Εμπορίου» και αποσπάσας χειροκροτήματα των παρισταμένων.

-ΧΘΕΣ την πρώτην μεταμεσημβρινήν ώραν εις το Χαρακοποιό της Κορώνης ο Αντώνιος Ανδρικάκης ετραυμάτισε δια μαχαίρας τον γαμβρόν του Παν. Γ. Σαμαρτζήν και τον πατέρα του Γεώργιον Σαμαρτζήν, τον δεύτερον μάλιστα σοβαρώτατα, καθώς και τον εξάδελφόν του Γεώργιον Σταματάκην ελαφρώς. Ο δράστης μετά την πράξιν του ετράπη εις φυγήν και ούτω διέφυγε την σύλληψιν.

-Ο Ευστάθιος Μπούρας, διευθυντής του ξενοδοχείου «Λούβρ» και η Δις Παναγούλα Πρωτόπαπα ή Καραντάνη, αδελφή των ιδιοκτητών της Ιαματικής Πηγής Καραντάνη, έδωκαν αμοιβαίαν υπόσχεσιν γάμου.

-Ο Παντελής Ν. Σπηλιώτης, παιδίατρος – παθολόγος, διευθυντής του τέως Βρεφοκομείου Καλαμών, δέχεται επισκέψεις εν τω φαρμακείω Χρυσικοπούλου.

-ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΘΗΣΑΝ υπό του επ’ αυτοφώρω Πταισματοδικείου οι καρραγωγείς Βασίλειος Μπίνιος και  Αχιλλεύς Κωστόπουλος, διότι διήρχοντο μετά των κάρρων των δια της πλατείας Τζανή.