Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΥΠΟ του διοικητού του Β΄ αστυνομικού τμήματος συνεχίζεται η προανάκρισις δια την εξακρίβωσιν των σχετικών με την ανευρεθείσαν παρά τους μύλους Λύρα (πλησίον του Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Καλυβίων) και προς το μέρος του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου αρρένων (Μπενάκη) χείρα. Μέχρι της στιγμής δεν κατορθώθη να διαλευκανθή το μυστήριον το καλύπτον την υπόθεσιν αυτήν.

ΕΠΕΙΔΗ υποτίθεται ότι η ανευρεθείσα χειρ διήλθε δια του μύλου ενηργήθη χθες αυτοψία υπό των διενεργούντων τας προανακρίσεις εις τον μύλον ίνα διαπιστωθή κατά πόσον ήτο δυνατόν να διέλθη αύτη δι’ αυτού, δεδομένου ότι μερικά εξαρτήματα τούτου έχουν πολύ στενήν την αφηνομένην δίοδον. Σχετικώς με την υπόθεσιν ταύτην μέχρι χθες εξητάσθησαν πλείστα όσα άτομα, εκλήθησαν δε όπως εξετασθούν και οι διδάσκαλοι του ανωτέρω Σχολείου. Πιστεύεται ότι υπόθεσις θα διαλευκανθή συντόμως.

Η διαλεύκανσις του μυστηρίου του ανευρεθέντος κομμένου χεριού μικρού παιδός είναι υπόθεσις τιμής δια τας αρμοδίας αρχάς. Εν τη πόλει των Καλαμών και εις δημοσία σχεδόν μέρη δεν δικαιολογείται εγκλήματα να παραμένουν καλυπτόμενα υπό σκότους. Η κοινή γνώμη της πόλεως αδημονεί και δικαίως.