Ρομά για να πάρουν δύο κινητά ξήλωσαν πόρτα από σπίτι μαζί με την κάσα!

Ρομά για να πάρουν δύο κινητά ξήλωσαν  πόρτα από σπίτι μαζί με την κάσα!

Σε συλλήψεις για ναρκωτικά, καθώς και άλλα αδικήματα, προχώρησαν την Τρίτη αστυνομικοί στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 1.238 άτομα, εκ των οποίων τα 895 ήταν Έλληνες και 343 αλλοδαποί, καθώς και σε 849 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 151 άτομα, από τα οποία 85 ήταν Έλληνες και 66 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 99  άτομα. Ακόμα, βεβαιώθηκαν 308 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

-Έξι άτομα για ναρκωτικά και ειδικότερα στην Καλαμάτα τέσσερις νεαροί, ένας 20χρονος  δύο 21χρονοι και ένας 23χρονος, διότι κατείχαν 0,6 γραμμάρια χασίς και ένα τσιγαριλίκι, στην Πύλο ένας 42χρονος διότι είχε 12 γραμμάρια χασίς και επίσης στην Πύλο ένας 31χρονος, διότι κατείχε 0,1 γραμμάρια χασίς.

-Δύο άτομα για καταδικαστικά έγγραφα και συγκεκριμένα ένας 64χρονος στην Κορώνη γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας για παραβίαση απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για υπόθεση ναρκωτικών κι ένας 29χρονος στην Καλαμάτα για απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για παράνομη βία, παράνομη παρακράτηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή.

-Ένας 60χρονος από τη Νιγηρία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Δέκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Κλοπή
Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Μεσσηνία εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι στη Σπερχογεία στις 20 Μαρτίου. Τότε τρία άτομα είχαν πηδήξει από την περίφραξη της ιδιοκτησίας στον αύλειο χώρο του σπιτιού και μετά ξήλωσαν ξύλινη πόρτα μαζί με την κάσα από δωμάτιο και μπήκαν.

Αφού έψαξαν όλο το σπίτι, αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα. Από την έρευνα αποδείχτηκε ότι δράστες είναι τρεις νεαροί Ρομά,  ηλικίας 20, 21 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Της Βίκυς Βετουλάκη