Ξεκινά σήμερα τριήμερος «μαραθώνιος» ρυθμικής γυμναστικής στην Τέντα με 340 αθλήτριες

Ξεκινά σήμερα τριήμερος «μαραθώνιος» ρυθμικής γυμναστικής στην Τέντα με 340 αθλήτριες

Αρχίζει σήμερα στην Τέντα ένα πλούσιο αγωνιστικό 3ήμερο ρυθμικής γυμναστικής.

Το 29ο Διεθνές Κύπελλο Καλαμάτας και το 8ο Elegant Cup επιστρέφει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μετά από τους περιορισμούς της προηγούμενης διετίας, με την πανδημία όμως να …θέτει και πάλι τους όρους, καθώς η συμμετοχή των αθλητριών και η προσέλευση των θεατών είναι με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα για τον covid-19, ενώ δεν υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής ξένων χωρών.

Ακόμα κι έτσι 340 αθλήτριες από 7 ετών έως την κατηγορία των γυναικών από όλη τη Νότια Ελλάδα και όχι μόνο, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο ταπί της Τέντας.

Και τις τρεις ημέρες των αγώνων το πρόγραμμα είναι γεμάτο από τις 9 το πρωί έως το βράδυ (σήμερα έως τις 9, αύριο έως τις 10 και την Κυριακή μέχρι τις 8 μ.μ.) και μάλιστα οι υπεύθυνοι διοργανωτές του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, αναγκάστηκαν να περιορίσουν τον αριθμό των συμμετοχών.

Ο ΦΟΚ θα έχει και δυναμική αγωνιστική παρουσία, καθώς θα εκπροσωπηθεί από 12 αθλήτριες, που είναι οι εξής: Ζωή Μιχάλακα (2013), Αφροδίτη Αντωνία Καλαρίτη, Κανέλλα Σταματοπούλου, Γεωργία Γιαννακοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Γλυκερία Ιωάννα Βώβου (2012), Βασιλική Κοκκορόγιαννη, Μαρκέλλα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Αθανασοπούλου (2010), Μελιτίνη Ανδριάνα Τσούκλερη, Έφη Κοντοπούλου (2009)

Με 7 συμμετοχές στο Elegant Cup της Τέντας ο  Ίκαρος Καλαμάτας
Ο Ίκαρος Καλαμάτας θα συμμετέχει με 7 αθλήτριες, για 6η χρονιά, στο 8ο Elegant Cup,που γίνεται στην Τεντα στις 4-6 Μάρτη. Στην κατηγορία παγκορασίδων θα αγωνιστούν 3 αθλήτριες οι:  Έλενα Ξυπόλιτου, Ντένις Γεωργιοπούλου και Ζωή Λυγκιάρη (Ελεύθερο). Στην κατηγορία Κορασίδων θα λάβουν μέρος οι Δήμητρα Μαντζούνη, Μαριάννα Καρακαλπάκη,  Στέλλα Τεριζάκη (μπάλα) και στην Κατηγορία νεανίδων η Μαριφαίη Κουμουνδούρου(μπάλα).

«Είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για όλες τις αθλήτριες μας! Στόχος μας είναι μια καλή παρουσία και η απόκτηση εμπειριών, καθώς οι 3 μικρές  αθλήτριες μας είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν σε αγώνες Ρυθμικής Γυμναστικής! Ο Σύλλογος μας εύχεται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά» ανέφερε σε δηλώσεις της η προπονήτρια του Ίκαρου Βούλα Γκούζου.