Ξεκινούν οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ξεκινούν οι παρεμβάσεις  στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Συμβάσεις έργων στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, την περασμένη Παρασκευή, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, ο Π. Νίκας υπέγραψε τη σύμβαση για το προϋπολογισμού 750.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βλαβών στον ασφαλτοτάπητα και κατασκευή τεχνικών στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα κόμβος Ρωμανού – Γιάλοβα.

Επίσης, υπενθύμισε ότι υπάρχει έργο 5 εκατομμυρίων ευρώ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από το Κορυφάσιο μέχρι τον πιο πάνω κόμβο, αναφερόμενος και στο προγραμματιζόμενο έργο παράκαμψης της Γιάλοβας, προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ.

Ακόμα, υπεγράφη η σύμβαση για το προϋπολογισμού 360.000 ευρώ έργο εγκατάστασης νέου χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Παραλίας στην Καλαμάτα, στο οποίο -όπως τόνισε ο Π. Νίκας- θα γίνουν και άλλα έργα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παρέμβαση που θα κάνει η Περιφέρεια -με τις σχετικές εργασίες να ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη- για την αντικατάσταση αγωγών αποχέτευσης στο κτήριο του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης -ο οποίος υπέγραψε συμφωνητικό μίσθωσης μηχανημάτων για τον καθαρισμό και την αντιπλημμυρική θωράκιση του ποταμού Βελίκα- έκανε αναφορά στην αναβάθμιση του περιφερειακού ιατρείου Κάμπου στο Δήμο Δυτικής Μάνης από την Περιφέρεια.