Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Τεράστιο πλήγμα ο κορωνοϊός για την Ελληνική κολύμβηση

Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Τεράστιο πλήγμα ο κορωνοϊός για την Ελληνική κολύμβηση

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αποχαιρετούν την Καλαμάτα και το κολυμβητήριο της πόλης μας οι αποστολές σωματείων που πέρασαν εκεί μια εβδομάδα προετοιμασίας.

Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος, προπονητής του ΟΦ Νέας Ιωνίας μίλησε στο «Θ» πριν από λίγες μέρες για την ομάδα του και την επιστροφή του στο χώρο όπου έχει κι άλλες φορές στο παρελθόν επιλέξει για το καμπ των «δελφινιών» του:

«Όλα είναι πολύ καλά. Μπήκαν και οι καινούργιοι βατήρες, έχει βελτιωθεί αρκετά το κολυμβητήριο από την προηγούμενη φορά, είναι καλύτερη  η θερμοκρασία -απ’ ότι μας είπαν χάρις στο νέο Δήμαρχο που είναι φίλος του αθλητισμού.

Ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας είναι από τις πρώτες ομάδες στην Αθήνα, με πάρα πολλά τμήματα και τα τελευταία χρόνια με προσπάθεια ανάπτυξης και της κολύμβησης. Εκτός από πολλούς αθλητές έχουμε πετύχει και σημαντικές επιδόσεις και μετά τον Ανδρέα Βαζαίο, ο οποίος είναι τα τελευταία 3 χρόνια στην ομάδα μας και τον Παναγιώτη Σαμιλίδη, ο οποίος ήταν παλιότερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ναταλία Στρογγύλη έχει πάρει την πρόκριση για το παγκόσμιο μαθητικό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Νορμανδία στις 4 Μαΐου (σ.σ. την πρόκριση έχει πάρει και ο πρωταθλητής του ΝΟ Καλαμάτας, Μάριος Χρυσομάλλης) και προστίθεται στο διεθνές στερέωμα.

Προετοιμαζόμαστε στην Καλαμάτα με 28 άτομα της αγωνιστικής ομάδας από 13 έως 17 ετών και μαζί μας είναι 10 μέλη του Μαγνησιακού Βόλου, σωματείο με το οποίο διατηρούμε φιλικές  σχέσεις και έχουμε βρεθεί μαζί και στο παρελθόν εδώ.

Πάντα τα καμπ έχουν στόχο να δεθεί η ομάδα, να φύγουν τα παιδιά από τα καθιερωμένα, να μπορέσουν να αγωνιστούν καλύτερα, να κάνουν κοινές προετοιμασίες με αθλητές από άλλους συλλόγους. Στόχος για εμάς είναι τα θερινά πρωταθλήματα του Ιουλίου και όπως συνέβη και με το χειμερινό, θέλουμε να βρεθούμε μέσα στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης με βάση τη βαθμολογία των σωματείων».  

Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος σχολίασε ακόμη τις επιπτώσεις που άφησαν τα «λοκ ντάουν», λόγω της πανδημίας «Ο κορωνοϊός ήταν τεράστιο πλήγμα κι αυτό θα φανεί τα επόμενα 3-4 χρόνια. Ήδη από φέτος το επίπεδο των μικρών ηλικιών είναι πάρα πολύ χαμηλό και σε επιδόσεις και σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Πανελλαδικά η κολύμβηση έχει βρεθεί μετά από αυτό σε δύσκολα μονοπάτια και πρέπει όλοι να δουλέψουμε για να επαναφέρουμε το πρότερο επίπεδο που υπήρχε στην ελληνική κολύμβηση. Σκεφτείτε ότι τα παιδιά 13 ετών που μπαίνουν στην αγωνιστική κατηγορία δεν έχουν κολυμπήσει για 2 χρόνια!  Δηλαδή οι αναπτυξιακές ηλικίες 10-12 ετών δεν είχαν την ευκαιρία να δουν τι είναι αγώνες, τι είναι η προπόνηση κι αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα. Στην αρχή υπήρχε μια μαζική επιστροφή όταν άνοιξε ο αθλητισμός, αλλά πλέον το πλήθος των παιδιών είναι μειωμένο και είναι δύσκολο να κρατηθούν τα παιδιά στο άθλημα, καθώς δεν είναι τόσο συνεπή όσο στο παρελθόν. Γίνεται προσπάθεια απ’ όλους μας και από Ομοσπονδία ώστε να αλλάξει αυτό».