Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων

Τηλεδιάσκεψη με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είχε προχθές το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την οποία εξετάστηκε η εξέλιξη έργων και από τον κ. Νίκα δόθηκαν οδηγίες για το καθένα από αυτά.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβη στη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης προϋπολογισμού 116.501,87 ευρώ -με πόρους από το ΕΣΠΑ- με αντικείμενο την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην προσθήκη έργου στην ήδη υφιστάμενη εργολαβία και συγκεκριμένα στη δημιουργία αίθουσας covid-19. Για το σκοπό αυτό ένας παροπλισμένος σήμερα χώρος του Κέντρου Υγείας -εμβαδού 40 τετραγωνικών μέτρων- θα μετατραπεί σε επιπλέον εξεταστήριο και αίθουσα βραχείας νοσηλείας με κλιματισμό, ανεξάρτητη πόρτα εισόδου, παράθυρα και τουαλέτες.

Στόχος είναι να παραδοθεί στους πολίτες και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, το αργότερο μέχρι τις 30 του ερχόμενου Ιουνίου, ένας πλήρως αναβαθμισμένος χώρος παροχής πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας.

Σημειώνεται ότι με την καταγραφόμενη αύξηση του τουρισμού στην περιοχή της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια η δημιουργία επιπλέον αίθουσας νοσηλείας ή εξέτασης στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων κρίνεται απαραίτητη.