Αναβλήθηκε την Παρασκευή, συγκαλείται για σήμερα ξανά για Τ.Π. το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Αναβλήθηκε την Παρασκευή,  συγκαλείται για σήμερα ξανά για Τ.Π. το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Με θέμα «“14η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας,  έτους 2022” 2η ίδια πρόσκληση» εξεδόθη την Παρασκευή το απόγευμα και απεστάλη στις 7.36 μ.μ. της ίδιας μέρας στους δημοτικούς συμβούλους και τα ΜΜΕ πρόσκληση για μικτή (με τηλεδιάσκεψη και δια ζώσης) συνεδρίαση του Σώματος για σήμερα Τρίτη και ώρα 20.00, αφού η συνεδρίαση της Παρασκευής με μοναδικό θέμα «Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2022» αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας την Παρασκευή φέρεται πως ήταν μόνον 8 δημοτικοί σύμβουλοι. Όπως είναι γνωστό, με κοινή δήλωση που εξέδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής δεκατέσσερις (14) δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας καλούσαν τη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη να σοβαρευτεί. Παράλληλα, αναφέρονταν στην πολύμηνη καθυστέρηση συζήτησης και ψήφισης τεχνικού προγράμματος και σύνταξης προϋπολογισμού και ρωτούσαν ποιον εμπαίζουν με τη σύγκληση συμβουλίου για το απόγευμα της Παρασκευής με θέμα ξανά το τεχνικό πρόγραμμα, ενώ υπάρχει ψηφισμένο και εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα, δηλώνοντας την αποχή τους από τη συνεδρίαση.

Ακολούθησε δελτίο Τύπου της παράταξης “Τριφυλία Πρωταγωνίστρια”, στο οποίο τονιζόταν πως «η Δημοτική Αρχή φέρει αποκλειστική ευθύνη που 1η Απριλίου ο Δήμος Τριφυλίας δεν έχει προϋπολογισμό», καταλογίζοντας ευθύνες στη διοίκηση Λεβεντάκη και δηλώνοντας το λόγο της αποχής των συμβούλων της από τη συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. Τριφυλίας συνεδρίασε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 με μοναδικό θέμα «Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2022» και έπειτα από συζήτηση ελήφθη η με αριθμό 17/2022 Α.Δ.Σ. Τριφυλίας, με την πλειοψηφία του Σώματος να εγκρίνει την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιάννης Μερκούρης, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Στάθης Ανδρινόπουλος και Παναγιώτης Αλευράς.

Το σχέδιο Τ.Π. της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Σώματος.

Του Ηλία Γιαννόπουλου