Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Η τοποθέτηση Ζελένσκι στην εθνική αντιπροσωπεία έρχεται σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό, ανήμερα την 25η Μαρτίου

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα απευθυνθεί στην Ελληνική Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του πραγματοποιείται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ουκρανό πρόεδρο ανήμερα της 25ης Μαρτίου κατά την διάρκεια της οποίας ο Ελληνας πρωθυπουργός του θύμισε τον σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που έπαιξε η Οδησσός και του ζήτησε να απευθυνθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την εισβολή της Ρωσίας.

Η διάρκεια της ομιλίας του Ζελένσκι αναμένεται να είναι περίπου 10-15 λεπτά και το περιεχόμενο της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Κίεβο και την τελική επίθεση που προετοιμάζουν στο Ντονμπάς.

Εκτός της ΝΔ, θετικοί στην πρόσκληση του Ουκρανού προέδρου να τοποθετηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία είναι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και το Κίνημα Αλλαγής.

Παρών στην ομιλία Ζελένσκι θα είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10:30 με την Επίτροπο αρμόδια της θέματα Ενέργειας, Kadri Simson, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 11:00, θα υποδεχτεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Klaus Regling.

Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη Βουλή για την ομιλία, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

Στις 16:00, θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Odile Renaud-Basso.

Τέλος στις 17:45 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Antonio López-Istúriz.

protothema.gr