Δάσος Ελαίας: Καταγγελία για ξυλοδαρμό του από παραθεριστές

Δάσος Ελαίας: Καταγγελία για ξυλοδαρμό του από παραθεριστές

Θύμα ξυλοδαρμού στο δάσος της Ελαίας το Σάββατο το απόγευμα ανέφερε πως έπεσε ο κάτοικος και τέως δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κόλλιας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης.

Για τον ξυλοδαρμό ενημέρωσε τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Παραγωγής και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Μπακούρος, λέγοντας: «Είχαμε το δυσάρεστο γεγονός ένας συμπατριώτης μας ο οποίος διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, ο Παναγιώτης Κόλλιας, να δεχθεί επίθεση από έναν αλλοδαπό και συγκεκριμένα Γερμανό πολίτη, προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και τον αυχένα, με αποτέλεσμα τη διακομιδή του αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

[…] Πρέπει να πιέσουμε την Αστυνομία να σταματήσει η ανεξέλεγκτη κατασκήνωση και όλα αυτά τα τροχόσπιτα που βρίσκονται στην Ελαία, γιατί έχουμε επανειλημμένως τέτοιες έκρυθμες καταστάσεις. Προτείνω, για να μη μακρηγορώ, να γίνει μια σύσταση στην Αστυνομία, ένα έγγραφο από το Δήμο, να κάνει αυστηρούς ελέγχους, προκειμένου να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά. Ο άνθρωπος είναι τεχνίτης, είναι οικογενειάρχης και αυτή τη στιγμή αδυνατεί να δουλέψει με αυτά που του συνέβησαν. Αυτό έγινε το Σάββατο το απόγευμα εντελώς αναίτια…».

Ακολούθως ο παθών, Παναγιώτης Κόλλιας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μπακούρο και τη γενική γραμματέα του Δήμου που τον κάλεσαν να παραστεί στη συνεδρίαση, ανέφερε: «Διερχόμενος το δάσος της Ελαίας όπου έκανα μια βόλτα με τη μηχανή, όπως κάνω από μικρό παιδί γιατί έχω γεννηθεί εκεί, είχα σταματήσει, έρχεται ένας κύριος, “ποιος είσαι;”, “τι θέλεις;”, με έβριζε, ξαφνικά άρχισε το ανελέητο ξύλο. Δεν ήμουνα προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο κι ευτυχώς που για καλή μου τύχη ήταν κι ο αδερφός μου εκεί… Καλέσαμε την Αστυνομία μέσω τρίτου κι έγινε ό,τι έγινε». Απαντώντας στον κ. Λεβεντάκη για την Αστυνομία, ο κ. Κόλλιας είπε: «Ήρθε. Εμένα με πήρε τ’ ασθενοφόρο. Τον πήρε στο τμήμα, αλλά τον άφησαν και τον κάλεσαν τη Δευτέρα να πάει εκεί, γιατί ζήτησε αυτός ένα έγγραφο από την Αστυνομία ότι έχουμε ενημερωθεί κι έχει γίνει σύσταση σε εμάς ότι δε θα τον ενοχλήσουμε. Αυτός είναι με τροχόσπιτο εκεί πέρα κοντά στους τέσσερις με πέντε μήνες και πολλοί άλλοι. Η Αστυνομία τον πήρε και τον άφησε, δεν πήγε σε αυτόφωρο…».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Γιώργος Λεβεντάκης, τόνισε: «Εμείς από τη μεριά μας δε θα το αφήσουμε έτσι. Δε θα κρίνω εγώ την Αστυνομία γιατί το έκανε (σ.σ. που τον άφησε και δεν κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία), όμως υπάρχουν μέτρα που θα ληφθούν. Διότι αυτές οι συμπεριφορές κι άλλες πολλές έχουν περαστεί πολύ απαλά. Εγώ νομίζω ότι θα έπρεπε να πάει και στο αυτόφωρο, να έχει ενημερωθεί κι ο εισαγγελέας και εν πάση περιπτώσει να σέβονται τον κόσμο που βρίσκονται, όπως σεβόμαστε κι εμείς τον τόπο που πηγαίνουμε, οπουδήποτε…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου