Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ενισχυμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ενισχυμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων

Ενισχυμένο πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στα διοικητικά όρια του Δήμου Πύλου – Νέστορος, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες ευζωίας αναφορικά με την προστασία και την καλή μεταχείρισή τους, εκπονεί φέτος η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και εκφράζοντας την επιθυμία της για έμπρακτη στήριξη του δικαιώματος των ζώων στη ζωή αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, μάλιστα, υπογράφηκαν χθες, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, συμβάσεις ύψους περίπου 20.000 ευρώ για το 2022, με τους κτηνιάτρους κ. Ζάλιαρη Αναστάσιο και κ. Διαμαντόπουλο Μιχάλη, σύμφωνα με τις οποίες σε αδέσποτα ζώα θα παρασχεθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Επίσης, Μνημόνιο Συνεργασίας βάσει της υπ’ αριθ. 120/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου μεταξύ του δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και της προέδρου του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας «+βιώνω» Κατερίνας Πεζώνη, επισφραγίζοντας τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία κι από κοινού προσπάθεια του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εποικοδομητική συνεργασία με το Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια τώρα, με συμβάσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, με τις οποίες γίνονταν εργασίες περισυλλογής, στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επανένταξης ή υιοθεσίας σε αδέσποτα ζώα.

Πολύτιμοι αρωγοί στο έργο αυτό είναι εθελοντές, όπως η κα Γεωργία Τσορώνη, η κα Ζωή Τσαφαρά, ο κ. Γρηγόριος Παγάνης, κ.α., οι οποίοι στέκονται δίπλα στα αδέσποτα και βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο, προσφέροντας και συμμετέχοντας στη φροντίδα τους ποικιλοτρόπως.

Μιλώντας σχετικά ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος δήλωσε: «Η προσπάθεια του Δήμου μας για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο είναι επίμονη και ευελπιστούμε πως σύντομα, με τη συνεργασία του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας, με άλλα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένους φιλόζωους της περιοχής, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων και στην καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος μέσα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης & Κοινωνικής Μέριμνας, τηρώντας τις νομοθετικές διατάξεις για την ευζωία και προστασία των αδέσποτων ζώων μας ως μέγιστο δείγμα του πολιτισμού μας, είναι μαζί με τους πολίτες σε αυτή την προσπάθεια για μιαν άλλη προσέγγιση στη φροντίδα για τα αδέσποτα».