ΔΣ Τριφυλίας: Αναπροσαρμογή ή μη τελών στη συνεδρίαση της Τετάρτης

ΔΣ Τριφυλίας: Αναπροσαρμογή ή μη τελών  στη συνεδρίαση της Τετάρτης

«Αναπροσαρμογή ή μη του ενιαίου τέλους καθαριότητος για το έτος 2022» είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας που συγκαλείται για την Τετάρτη 27 Απριλίου και ώρα 8.30 μ.μ.

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί τίθεται προς συζήτηση τώρα, μήνα Απρίλιο, ενώ θα έπρεπε να έχει συζητηθεί πολύ νωρίτερα στην Οικονομική Επιτροπή και να γίνει η εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να υπάρχει δεδομένη απόφαση για τα τέλη και, άρα, τα ανταποδοτικά έσοδα του Δήμου, για να συνταχθεί με βάση αυτά το τεχνικό πρόγραμμα στους τομείς της καθαριότητας και του φωτισμού και το σχέδιο προϋπολογισμού, όπως γίνεται στους περισσότερους Δήμους!

Σύμφωνα δε με τις διατάξεις του Ν. 25/1975, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού λαμβάνεται κατά το μήνα Οκτώβριο, κοινοποιείται στη ΔΕΗ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου εκάστου έτους και ο οριζόμενος σε αυτή συντελεστής ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Του Ηλία Γιαννόπουλου