ΔΣ Τριφυλίας: “Επίθεση” Μπακούρου στους δημοσιογράφους, “απάντηση” Κουκούμη

ΔΣ Τριφυλίας: “Επίθεση” Μπακούρου στους  δημοσιογράφους, “απάντηση” Κουκούμη

Στους δημοσιογράφους “επιτέθηκε” προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Παρασκευής ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος. “Απάντηση” και μάλιστα ηχηρή έδωσε στον κ. Μπακούρο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σαράντος Κουκούμης.

Ο κ. Μπακούρος ανέφερε σχετικά επί λέξει: «Και θέλω να πω και κάτι για τους αγαπητούς δημοσιογράφους οι οποίοι κατά το δοκούν, κατά το δοκούν επαναλαμβάνω, αναδεικνύουν το τι είναι είδηση και τι δεν είναι. Ποτέ δεν είπαν τι έχει συμβεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και με ποίου ευθύνη έχει καταντήσει περίγελος το Δημοτικό Συμβούλιο, όλοι μας, από το λαό της Τριφυλίας. Αγαπητοί συνάδελφοι, το τι είναι είδηση και τι δεν είναι είδηση ας το κρίνουνε οι δημοσιογράφοι. Είναι δουλειά τους, δε θα τους πω εγώ τι είναι είδηση και τι δεν είναι είδηση. Αν έχουνε φοιτήσει σε κάποια σχολή δημοσιογραφίας θα το ξέρανε, αλλά, ντάξει, οι περισσότεροι είναι αυτοδίδακτοι, καλά κάνουνε τη δουλειά τους, δεν τους κατηγορεί κανείς γι’ αυτό. Τόσα ξέρουνε, τόσα κάνουνε. Λοιπόν…».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο γράφων, υπερασπιζόμενος το δημοσιογραφικό λειτούργημα που επιτελούν ο ίδιος και οι δύο άλλοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ στην Τριφυλία που κατέγραφαν τη συνεδρίαση.

Ακολούθως το λόγο έλαβε ο κ. Κουκούμης, ο οποίος τόνισε σχετικά: «Κύριε Μπακούρο, δε νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι ευθύνονται γιατί παραποιούν τα γεγονότα. Τα γεγονότα εδώ βοούν από μόνα τους! Και δε χρειάζεται καμιά σχολή δημοσιογραφίας ο κοινός νους να καταλάβει ότι αυτά δεν είναι Δημοτικά Συμβούλια που να στέκουν σ’ ένα επίπεδο πολιτιστικό, πολιτικό, δημοκρατικό, με ήθος, με ευγένεια, που, επειδή είσαι παλιός αυτοδιοικητικός, πιστεύω ότι δεν υπήρχαν σε προηγούμενες θητείες, άσχετα αν εμείς διαφωνούμε με την πολιτική και των προηγούμενων διοικήσεων. Όμως, αυτό είναι πολύ κάτω και των περιστάσεων, αλλά και των προσδοκιών του τριφυλιακού λαού. Δε φταίνε ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε κανένας κακός δαίμονας τέλος πάντων που είναι Απρίλης μήνας και δεν υπάρχει ακόμα τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός. Ας αναζητηθούν οι ευθύνες στη διοίκηση κι εκεί που υπάρχουν γι’ αυτές τις καθυστερήσεις και τις παλινωδίες».

Του Ηλία Γιαννόπουλου