Εργαστήριο σωματικής έρευνας «Η σωματικότητα του κειμένου»

Εργαστήριο σωματικής έρευνας  «Η σωματικότητα του κειμένου»

Υπό την αιγίδα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας η χορογράφος και χορεύτρια Ανθή Η. Δρίλλια διοργανώνει εντατικό εργαστήριο σωματικής έρευνας με τίτλο «Η σωματικότητα του κειμένου ή αλλιώς “Σώμα αντί Λόγου”».

Όπως εξηγεί η ίδια: «Θα διερευνήσουμε παρέα τη σωματικότητα που μπορεί να έχει ένα κείμενο και τι μπορεί αυτή να εκφράσει μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, αλλά και να συνθέσει ως παραστατικό γεγονός. Ειδικά, μέσα από εργαλεία που χρησιμοποιούν την αισθητηριακή μας αντίληψη (αφή, όραση, ακοή, γεύση, όσφρηση) και τη συναισθησία (πώς η μία αίσθηση “μπλέκεται” με την άλλη, π.χ. αν το κείμενο που διαβάζω, είχε αφή ποια θα ήταν αυτή για εμένα;), θα ψάξουμε και θα παίξουμε με το ρυθμό, τη μελωδία, την ένταση, τα σημεία στίξης, τη σιωπή και τη μουσικότητα του κειμένου. Θα δουλέψουμε τόσο ατομικά εντός της ομάδας, παρατηρώντας και εξοικειώνοντας τους εαυτούς μας με τη νέα πληροφορία, εξελικτικά σε δυάδες και μεγαλύτερα γκρουπ και στο τελικό στάδιο ως ομάδα θα συνθέσουμε ένα κείμενο χωρίς λόγια, αλλά μιλώντας με το σώμα μας».

Το εργαστήριο αφορά εφήβους ηλικίας 14 ετών και άνω που θέλουν να διερευνήσουν το σώμα τους, ως εκφραστικό μέσο και την εμπειρία μέσω της δημιουργικής διαδικασίας εντός της ομάδας, που θέλουν να εμβαθύνουν μέσω της σωματικής εμπειρίας με νέα εργαλεία στη μορφή τέχνης που τους ενδιαφέρει.

Συνίσταται δε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ήδη αναπτύξει μία σχέση με οποιοδήποτε από τα παρακάτω: θέατρο, χορό, αθλητισμό, μουσική/ οποιαδήποτε άλλη μορφή τέχνης (π.χ. συγγραφή, ζωγραφική).

Σύνολο ωρών εργαστηρίου: 9

Κόστος: 50 ευρώ

Πέμπτη 5/5, 19.00- 21.00

Παρασκευή 6/5, 19.45- 22.45

Κυριακή 8/5, 12.00-16.00

Μέρος διεξαγωγής: Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Ευριπίδου 2, Καλαμάτα.

Επικοινωνία για περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχή: e-mail: dr.anthielia@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας: 6979924287 ή άμεσα στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στα τηλέφωνα: 2721021653, 6971540945.