Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις στη Μεσσηνία

Δεκαοκτώ συλλήψεις έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο νομό, παράλληλα με παρόμοιες επιχειρήσεις στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν συνολικά έλεγχοι σε 1.245 άτομα, εκ των οποίων 961 ήταν Έλληνες και 284 αλλοδαποί, καθώς και σε 907 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 134 άτομα, από τα οποία 76 ήταν Έλληνες και 58 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 95 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν συνολικά 279 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά. Ειδικότερα, στο Ασπρόχωμα ένας 35χρονος διότι κατείχε 2,3 γραμμάρια χασίς, στο Αριοχώρι ένας 29χρονος διότι είχε 0,8 γραμμάρια χασίς, στην Καλαμάτα ένας 49χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκαν ηρωίνη βάρους 0,5 γραμμαρίων και δύο ναρκωτικά δισκία και στην Αιθαία ένας 24χρονος Ρομά καθώς είχε 1,3 γραμμάρια ηρωίνης και ένα ναρκωτικό δισκίο.

-Δύο αλλοδαποί για καταδικαστικά έγγραφα και συγκεκριμένα στην Κυπαρισσία ένας 29χρονος Αλβανός για απόφαση δικαστηρίου στην Καστοριά για παράνομη είσοδο στη χώρα και ένας 27χρονος ομοεθνής του στην Κορώνη για παραβίαση απόφαση Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου, απ’ όπου έχει καταδικασθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη

-Ένας 28χρονος Ρομά για ανυποταξία στο εσωτερικό

-Ένας 28χρονος Ρομά στην Καλαμάτα για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

-Έξι Έλληνες και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Τρεις αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη