«Φιέστα» Νίκα στις επιδιορθωμένες τουαλέτες του αεροδρομίου Καλαμάτας

«Φιέστα» Νίκα στις επιδιορθωμένες τουαλέτες του αεροδρομίου Καλαμάτας

Στο χώρο του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπεταν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» βρέθηκε χθες το πρωί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, μαζί με συνεργάτες του και δημοσιογράφους.

Εκεί επιθεώρησε τις εργασίες που έγιναν στις τουαλέτες, ενώ περιηγήθηκε και σε άλλους χώρους.

Μετά τη σύντομη επίσκεψη ο κ. Νίκας  δήλωσε ότι όσα υποσχέθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα έκανε πράξη και στον υπερθετικό βαθμό μάλιστα, εξηγώντας ότι βελτιώθηκαν όλοι οι χώροι του αεροδρομίου και, κυρίως, οι χώροι υγιεινής που «ήσαν σε απαράδεκτη κατάσταση» όπως σχολίασε.

Στη συνέχεια δήλωσε πως σε ό,τι ζητήσει ο αερολιμενάρχης Κων. Τσιώρος, παρότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα, θα παρεμβαίνει αμέσως και θα το λύνει, αφού το αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι η πύλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, καθώς από αυτόν το χώρο διακινούνται χιλιάδες άνθρωποι και συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι έχει δοθεί εντολή στον υπεύθυνο του ΓΟΕΒ, έπειτα από οδηγίες του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, να προβεί σε εργασίες και στις νησίδες εκτός αεροδρομίου.

Επίσης, επισήμανε ότι το κράτος υπό την οποιαδήποτε μορφή του πρέπει να συνεργάζεται, προκειμένου να πετυχαίνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, παρακάμπτοντας κάποιες φορές τη γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Καλαμάτας Κωνσταντίνος Τσιώρος ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Νίκα για την επίσκεψή του και για τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο ο ίδιος όσο και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Πρόσθεσε δε ότι αντιμετωπίστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλαιπωρούσε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, καθώς αποκαταστάθηκε πλήρως και με επιτυχία η λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος και των χώρων υγιεινής, ενώ έγιναν κι άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο προς το επιβατικό κοινό όσο και προς τους χρήστες του αεροδρομίου.

Περίπτερο της Περιφέρειας στο αεροδρόμιο και προσλήψεις σε αυτό
Πέραν των παραπάνω, ο κ. Παναγιώτης Νίκας έκανε γνωστό ότι στο χώρο του αεροδρομίου θα λειτουργήσει περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο ήδη σχεδιάζει αρχιτέκτονας και θα το διαμορφώσει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι άδειο. Θα είναι ένα περίπτερο που θα έχει προσωπικό, το οποίο θα προέλθει έπειτα από προκήρυξη της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.

Έτσι, θα προσληφθούν δυο-τρεις υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Ανθρωπιστικών Σπουδών, κυρίως Αρχαιολογίας και Τουριστικών Σπουδών, και πολύγλωσσοι.

Μάλιστα, οι παραπάνω θα είναι στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις όλων των αεροσκαφών, για να υποδέχονται αλλά και να αποχαιρετούν, δίδοντας στον κόσμο και συμβολικά δώρα, ενώ θα υπακούν και στις εντολές του αερολιμενάρχη, με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση του αεροδρομίου.

Κλείνοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις δεν ήταν κάποιο μεγάλο έργο, αλλά έχουν συμβολική σημασία, δείχνοντας ότι το κράτος στο οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να συνεργάζεται, να παρεμβαίνει και να το επιλύει.
Π.Μπ.