Καλαμάτα: Ρομά νοίκιασαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και ξεκίνησαν τις κλοπές

Καλαμάτα: Ρομά νοίκιασαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο και ξεκίνησαν τις κλοπές

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τρεις Ρομά ηλικίας 28,26 και 23 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω που είχαν φτάσει στην Καλαμάτα από την Αθήνα, τις βραδινές ώρες της 8.4.2022, στην Καλαμάτα διέπραξαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε οικίες.

Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο που διέμεναν στην Καλαμάτα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ρολόγια χειρός, χρυσαφικά και διάφορα κοσμήματα,
  • το χρηματικό ποσό των -215- ευρώ, ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων,
  • ασύρματος πομποδέκτης μετά του φορτιστή του,
  • διαρρηκτικά εργαλεία,
  • -3- κινητά τηλέφωνα και
  • όχημα, ως μέσo τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα, ρολόγια και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.