Καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο Zeillern της Αυστρίας

Καθηγητές του 2ου Γυμνασίου  Καλαμάτας στο Zeillern της Αυστρίας

Το ετήσιο συνέδριο του δικτύου Φρενέ της Αυστρίας, υπό την αιγίδα του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Βιέννης, παρακολούθησαν οι καθηγητές Σταύρος Αράπογλου, Μαρία Βακαλοπούλου και Πέρσα Κοτσονούρη από τις 8 ως τις 12 Απριλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος διαπίστευσης Erasmus+ 2021-2027.

Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν τα τριήμερα εργαστήρια μάθησης «Κατασκευή αντικειμένων στην τάξη», «Ευτυχία στην τάξη/στο επάγγελμα» και «Διδάσκοντας σε εξωτερικούς χώρους». Επίσης, πήραν μέρος σε διάφορα εργαστήρια μικρότερης διάρκειας, όπως «ηχογράφηση βιβλίων», «μουσικό εργαστήρι» και συμμετείχαν σε παιδαγωγικές συζητήσεις, που πραγματοποιούνται πάντα σύμφωνα με το πρότυπο της τεχνικής του «συμβουλίου τάξης», ενός δημοκρατικού εργαλείου που ανέπτυξε ο Γάλλος παιδαγωγός Celestin Freinet.

Πλέον οι καθηγητές θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές των γνώσεων και των εμπειριών που αποκόμισαν τόσο στο σύλλογο του σχολείου όσο και στο δίκτυο Φρενέ Πελοποννήσου. Τέλος, οι επαφές και οι γνωριμίες με εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από διάφορα μέρη της Αυστρίας θα συνεχιστούν και μελλοντικά μέσω ανταλλαγής μαθητών και παρακολούθησης εργασιών από εκπαιδευτικούς του σχολείου.