Λαμπρόπουλος – Μαντάς: Προκαταβολή σήμερα για ζημιωθέντες από τις περσινές πυρκαγιές

Λαμπρόπουλος – Μαντάς: Προκαταβολή σήμερα για ζημιωθέντες από τις περσινές πυρκαγιές

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχαν οι βουλευτές Μεσσηνίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Λαμπρόπουλος, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν ο κ. Λυκουρέντζος τού έκανε γνωστό πως υπέγραψε και μεταβιβάστηκαν τα χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου σήμερα Μεγάλη Πέμπτη οι ζημιωθέντες από τις περσινές πυρκαγιές να λάβουν 50 ευρώ ανά δέντρο ως προκαταβολή. Το δε Ιούνιο θα ανακοινωθούν οι εξατομικεύσεις και το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν οι πληρωμές.

Ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Λυκουρέντζο «για τη συνέπειά του, το είχαμε συζητήσει και πάλι στις 22/3/2022, καθώς και το σπουδαίο έργο που επιτελεί στον ΕΛΓΑ, προς όφελος των αγροτών μας».   

Χωρίς καθυστερήσεις
Την ίδια ενημέρωση έλαβε από τον κ. Λυκουρέντζο και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο συνολικού ύψους άνω των 29 εκ. ευρώ, με όσους είχαν απώλειες σε δένδρα να αναμένεται να λάβουν προκαταβολή αποζημίωσης ύψους 50 ευρώ ανά δένδρο.

Ο κ. Μαντάς ευχαρίστησε τον κ. Λυκουρέντζο για τη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή της διαδικασίας χορήγησης αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, σημειώνοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τόσο για την κοινωνία όσο και ειδικά για τον αγροτικό κόσμο, η κυβέρνηση και το κράτος να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις έγκαιρα και με επάρκεια.

Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο να μην υπάρξουν τυχόν καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία καθορισμού των τελικών ποσών ανά δικαιούχο, ούτε επίσης κατά την πίστωση των ποσών αυτών στους λογαριασμούς των αγροτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Μαντά ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία εγρήγορσης και δεν αναμένεται να υπάρξουν αχρείαστες ολιγωρίες ή καθυστερήσεις.