Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο “Θ” για τις αλλαγές στη Διεύθυνση Οικονομικών

Ο δήμαρχος Καλαμάτας στο “Θ” για τις αλλαγές στη Διεύθυνση Οικονομικών

“Έσβησε” τα… όποια σενάρια, ζήτησε ταχύτερα αντανακλαστικά

Κάθε υπηρεσιακή αλλαγή προσώπων που γίνεται στο Δήμο Καλαμάτας, ιδιαίτερα όταν τα συγκεκριμένα βρίσκονται επί χρόνια στην ίδια θέση με πετυχημένη θητεία, προκαλεί προβληματισμούς και γίνεται αιτία για… συρραφή διαφόρων σεναρίων. Αυτό έγινε μόλις γνωστοποιήθηκε ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στη Διεύθυνση Οικονομικών και ιδιαίτερα σε αλλαγή της διευθύντριας Γεωργίας Ηλιοπούλου. Κι ενώ, μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες ο ίδιος εξήρε το έργο της στο συγκεκριμένο τομέα. 

Το “Θ” επικοινώνησε με το δήμαρχο και από τις πρώτες δηλώσεις του θέλησε να διασκεδάσει τις όποιες εντυπώσεις και σενάρια. Όπως μας είπε, “δεν υπήρξε κάποια σοβαρή διαφωνία που να προκάλεσε τη ρήξη. Άλλωστε και στο παρελθόν υπήρξαν αντίθετες απόψεις, αλλά υπήρξαν λύσεις, για να ξεπεραστούν τα όποια αδιέξοδα”.

Συνεχίζοντας, σχολίασε: “Από εκεί και πέρα, το να γίνονται αλλαγές σε μια υπηρεσία και να έρχονται «φρέσκα» πρόσωπα σε θέση ευθύνης, δεν είναι αδόκιμο, αλλά, επαναλαμβάνω, δε σημαίνει και απαξίωση των προηγούμενων. Άλλωστε, στη συγκεκριμένη Διεύθυνση δεν υπήρξαν αλλαγές για χρόνια και έκρινα ότι θα έπρεπε και σε αυτή να ανανεωθεί το στελεχιακό δυναμικό. Την ορθότητα ή όχι της απόφασης θα την κρίνει ο χρόνος” .

Επανέλαβε δε ότι η τέως- πλέον- διευθύντρια έκανε πάντα το καλύτερο δυνατό για το Δήμο Καλαμάτας, ενώ και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε ο ισολογισμός του 2020, μίλησε με ευχαριστίες για εκείνη και τα υπόλοιπα στελέχη της υπηρεσίας.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών γνώριζαν ότι θα γίνουν αλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, μας επισήμανε ότι με τις αλλαγές επιδιώκει η Διεύθυνση Οικονομικών να αποκτήσει ταχύτερα αντανακλαστικά, μια και κατά το επόμενο διάστημα θα χειριστεί μια σειρά από σημαντικά θέματα.

Τέλος, μας είπε ότι οι αλλαγές δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Ανοίγοντας περαιτέρω τα χαρτιά του, επισήμανε ότι σχεδιάζει μέσα από την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας να δημιουργήσει Διεύθυνση Προμηθειών, επισημαίνοντας ότι κάποιες από τις αλλαγές που έχει κάνει δείχνουν πώς θα στελεχωθεί η Διεύθυνση αυτή.

Να σημειώσουμε ότι αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών τοποθετήθηκε η Λευκοθέα Καράμπελα, πρώην πια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας.
Α.Π.