Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Άγιο Ιωάννη Μεσσήνης

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος  στον Άγιο Ιωάννη Μεσσήνης

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Μεσσήνης μετέβη το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Ακολουθίας του Νυμφίου. Το σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του ναού και αρχιερατικός επίτροπος της περιφέρειας της Μεσσήνης, πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μελισσουργός και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος, ενώ τα αναλόγια πλαισίωσαν οι κατά σάρκα υιοί του π. Κωνσταντίνου, οι οποίοι απέδωσαν μελωδικώτατα τα τροπάρια της ημέρας.

Εκ των τοπικών Αρχών παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο π. υπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος και αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.

Ο σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Ιεράς Ακολουθίας κηρύττοντας το θείο λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο της αμαρτωλής γυναίκας, στην οποία αναφέρεται η υμνογράφος Κασσιανή στο τροπάριο της ημέρας, ενώ τόνισε τόσο τη μετάνοια αυτής όσο και την επίγνωση της πράξης αυτής, όπως αυτή αναφέρεται ως “επεγνωσμένη δια τον τρόπον”.  

Η Ακολουθία του Νιπτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Για τρίτη συνεχόμενη βραδιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μετέβη στην πόλη της Μεσσήνης και συγκεκριμένα στον τρίτο κατά σειρά ναό της πόλης, αυτόν του Αγίου Δημητρίου και χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νιπτήρος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο εφημέριος του ναού Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Ζάννης  και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Ιεράς Ακολουθίας, κατά την σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στα μηνύματα της σημερινής ημέρας και τόνισε ιδιαίτερα την υποδειγματική στάση του Χριστού ώστε να μας υπενθυμίζει πάντα ότι η ταπείνωση είναι η αρίστη οδός.