Πανηγύρισε η Παναγία η Πεταλιδιώτισσα

Πανηγύρισε η Παναγία η Πεταλιδιώτισσα

Παρουσία πλήθους πιστών και με θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη της Παναγίας της Πεταλιδιωτίσσης στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Κατά την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Νεοφύτου Σαχλά, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο.

Την κυριώνυμο ημέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος, κηρύττοντας το Θείο λόγο, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ως Πηγή ζωής. Τόνισε δε ότι ο ίδιος ο Χριστός ταυτοποιήθηκε ως Ζωή, λέγοντας: “Εγώ ειμί η οδός, η αλήθεια και η ζωή”.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής στους δρόμους της κωμόπολης του Πεταλιδίου, συνοδευόμενη από το δήμαρχο Μεσσήνης Γεώργιο Αθανασόπουλο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης, τους πυροσβέστες του Κλιμακίου Πεταλιδίου και τα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου Πεταλιδίου