Πάσχα στην Καλαμάτα: Δεν υπάρχει ούτε ράντζο για επισκέπτες

Πάσχα στην Καλαμάτα: Δεν υπάρχει ούτε ράντζο για επισκέπτες

Μετά δύο χρόνια περιορισμών και κατά την περίοδο του Πάσχα, η κανονικότητα φαίνεται να επιστρέφει σιγά σιγά και, όπως ήταν αναμενόμενο, στην Καλαμάτα δεν πέφτει καρφίτσα!

Πέραν εκείνων που θα διαμείνουν σε συγγενείς και φίλους, δε φαίνεται να υπάρχει διαθέσιμο ούτε ράντζο για όσους δεν ανήκουν στους παραπάνω και θα θελήσουν να επισκεφθούν την πόλη μας και να νοικιάσουν ένα δωμάτιο, αφού η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το 100%.

Εκτός από τα ξενοδοχεία, γεμάτα είναι και τα σπίτια στην πλατφόρμα του airbnb, με τα διαθέσιμα καταλύματα να είναι ελάχιστα, ενώ αναμένεται κι αυτά να εξαντληθούν, εκτός από κάποια που επισκέπτες δε θα προτιμήσουν είτε λόγω τιμής είτε λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται.

Όσο για τα μέρη της πόλης που οι επισκέπτες προτιμούν, είναι τα κλασικά: πλατεία, Ιστορικό Κέντρο, ενώ την τιμητική της έχει και φέτος η παραλία, με κάποιους τολμηρούς να κάνουν και τα πρώτα τους μπάνια.

Η Καλαμάτα στο 92% σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates
Στο μεταξύ, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και σε κάποιες περιοχές «αγγίζουν» το 98% με 100% καταγράφονται ήδη τόσο σε νησιωτικούς προορισμούς όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα επίπεδα προ-κρατήσεων στους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς, σε νησιά ή περιοχές όπως η Ύδρα, η Τήνος, η Αίγινα, η Άνδρος, το Ναύπλιο, η Καλαμάτα, η Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, η Ναύπακτος ή και το Λεωνίδιο η αναζήτηση ολόκληρου διαμερίσματος ή αυτοτελούς κατοικίας (όχι βίλες) δε δείχνει η πλέον εύκολη υπόθεση, αν και υπάρχουν διαθεσιμότητες (λίγες) τόσο σε αυτά τα μέρη όσο και σε άλλα της χώρας.

Όπως σημειώνει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «από αρχές Απριλίου είχαμε αναφέρει ότι το φετινό Πάσχα, σύμφωνα με τα δεδομένα προ-κρατήσεων για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες όχι βίλες) κατάλληλα για οικογένεια, έδειχνε εντελώς διαφορετικό. Μετά δυο χρόνια πανδημίας, αρκετοί συμπολίτες μας έδειξαν νωρίς τη πρόθεσή τους να ταξιδέψουν είτε στη νησιωτική είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα για να γιορτάσουν τις Άγιες μέρες του Πάσχα».

Από το Σάββατο 16 Απριλίου καταγράφηκε αυξημένη κίνηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, φαινόμενο που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες. Οι προ-κρατήσεις στη νησιωτική χώρα κυμαίνονται από 82% έως 95%, όταν αρχές του μήνα κυμαίνονταν από 65% έως 85%.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων ακόμη και 90% καταγράφονται και στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης και σε χιλιομετρική απόσταση έως 5 -6 χιλιομέτρων.

Υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που αγγίζουν το 100% καταγράφονται στην ηπειρωτική χώρα. Η Καλαμάτα αγγίζει το 92%, τα Μετέωρα το 97%, το Ναύπλιο το 98%, τα Ιωάννινα το 98% και η Ναύπακτος το 99%. Οι ηπειρωτικοί προορισμοί έχουν τη τιμητική τους τόσο λόγω της εύκολης μετακίνησης όσο και λόγω της οικονομικής μετακίνησης σε σχέση με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη μετακίνηση οχήματος στο νησί.

Καλαμάτα
Σύμφωνα με την AirDNA, 541 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η διαθεσιμότητα για το τριήμερο 22/4 έως 25/4 σε ακίνητα με 2Υ/Δ πλέον είναι 42 ακίνητα με 2 Υ/Δ. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 230 έως 432 ευρώ.

Χρόνια πολλά, λοιπόν, και προσοχή στους δρόμους!

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση