Πλατεία Γαργαλιάνων: Η ΕΑΔΗΣΥ ακύρωσε όρους του διαγωνισμού ανάπλασης

Πλατεία Γαργαλιάνων: Η ΕΑΔΗΣΥ ακύρωσε όρους του διαγωνισμού ανάπλασης

Δεκτή έκανε η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (2ο Κλιμάκιο) προδικαστική προσφυγή κατά του Δήμου Τριφυλίας και κατά της υπ’ αριθ. πρωτ. 1725/15-02-2022 διακήρυξης της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων», που κατατέθηκε από οικονομικό φορέα ενώπιον της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Αίτημα της προσφυγής ήταν η ακύρωση της Διακήρυξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Γαργαλιάνων», επί σκοπώ απάλειψης των πληττόμενων όρων της.

Με την 596/2022 απόφασή της η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (2ο Κλιμάκιο) δέχεται την προδικαστική προσφυγή, ακυρώνει την προσβαλλόμενη κατά το σκεπτικό της και ορίζει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.

Στο σκεπτικό της απόφασης που συνιστά «κόλαφο» για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, η οποία είχε αντικρούσει τους λόγους της προσφυγής, τονίζεται ότι βασίμως η προσφεύγουσα ισχυρίζεται ότι δεν τηρήθηκαν διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της αναθέτουσας αρχής, δηλαδή της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.

Σημειώνεται ότι με την προσφυγή είχε υποβληθεί και αίτημα αναστολής – προσωρινών μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 366 του Ν.4412/2016, προκειμένου να εκδοθεί αιτιολογημένη απόφαση της ΑΕΠΠ περί αναστολής εκτέλεσης της προσβαλλόμενης Διακήρυξης, το οποίο αίτημα είχε κι αυτό γίνει δεκτό και έχει ανασταλεί η διαγωνιστική διαδικασία μέχρι την έκδοση της απόφασης της Αρχής.

Ακόμα, λοιπόν, σε ένα διαγωνισμό του Δήμου Τριφυλίας ακυρώνονται όροι του αυτή τη δημοτική περίοδο…

Του Ηλία Γιαννόπουλου