Πολιτική Προστασία Δήμου Καλαμάτας: Στη θεωρία είμαστε έτοιμοι, στην πράξη θα δούμε…

Πολιτική Προστασία Δήμου Καλαμάτας: Στη θεωρία είμαστε έτοιμοι, στην πράξη θα δούμε…

Συνεδρίασε χθες, με τηλεδιάσκεψη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου».

Κατά τη συνεδρίαση έγινε επικαιροποίηση δεδομένων του σχεδίου που διαθέτει το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, καθώς και ενημέρωση των εμπλεκομένων με την Πολιτική Προστασία φορέων και εθελοντικών ομάδων.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ότι ο Δήμος Καλαμάτας αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πυροσβεστική δύναμη στο νομό. «Τα δημοτικά πυροσβεστικά έχουν αποδειχθεί στην πράξη πολύτιμα για την αμεσότητα στις επεμβάσεις κυρίως μικρών εστιών και φυσικά λειτουργώντας ως φύλακες των περιοχών με άμεση επαφή και επικοινωνία με την Πυροσβεστική. Και προχθές στον Ταΰγετο και σε άλλες πολλές περιπτώσεις. Η προσπάθειά μας είναι να διατηρούμε το στόλο μας επιχειρησιακά έτοιμο και να τον ενισχύσουμε», τόνισε.  

Κλείνοντας ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε: «Ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει επικαιροποιημένο σχέδιο “Ιόλαος” που εντάσσεται στον “Ξενοκράτη”. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούνται. Υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική, τους εθελοντές, τους προέδρους και τους κατοίκους των χωριών. Η πρόληψη είναι το καλύτερο μέσο αντιμετώπισης. Να είμαστε όλοι προσεκτικοί και κάνω έκκληση και στους συμπολίτες μας να προσέχουν, καθώς αρκεί μια σπίθα για να φέρει την καταστροφή. Να προστατεύσουμε όλοι τον τόπο μας».